Home / Nieuws / Festivals / ‘De figurant’ van Daniel Lambo in première op Filmfestival Oostende

‘De figurant’ van Daniel Lambo in première op Filmfestival Oostende

Hoe hij het iedere keer doet, het blijft ons een raadsel, maar in de tijd dat een ander nodig heeft om een subsidiedossier voor een film te maken, heeft Daniel Lambo zelf weer een langspeler gedraaid.  De drukste regisseur van het Vlaamse filmlandschap, die eerder het Filmfestival van Oostende mocht openen met de komedie ‘Los flamencos’, presenteert zijn nieuwste op 11 september om 17 uur tijdens datzelfde Filmfestival van Oostende . ‘De figurant’ is na ‘Booster’, ‘Los Flamencos’, ‘Traumland’ en ‘Dry Branches of Iran’ zijn vijfde langspeler in vier  jaar tijd. Het verhaal van zijn nieuwste is gebaseerd op een verhaal van Fikry El Azzouzi.

 

 

Dit is het verhaal : Thabo droomt van een acteercarrière, maar gedreven door wanhoop treedt hij in dienst bij de Marokkaan Mokka als… drugsdealer. Thabo blijkt een natuurtalent te zijn en klimt op in het Antwerps-Rotterdamse drugskartel. Thabo houdt, ondanks zijn duistere nevenactiviteit, halsstarrig vast aan zijn acteerambities. Door verzet in de wijk komt Thabo echter in de gevangenis terecht, waar hij de pen oppakt en begint te schrijven aan zijn eerste scenario.

‘De figurant’ snijdt een gevoelig, actueel thema aan. De crew bestaat deels uit vluchtelingen die vroeger theaterdirecteur of acteur waren en hun talenten worden op die manier volwaardig ingezet voor deze film.

KLIK HIER om de trailer van ‘De figurant’ te bekijken

Fikry El Azzouzi en Daniel Lambo (foto KVdm – Cinevox)

‘De figurant’ is een samenwerking tussen Lambo Films, Docwerkers en Sin Collectief. Twee stichtende leden van het Sin Collectief staan aan de basis van deze film: schrijver Fikry El Azzouzi scheeft het scenario; acteur Junior Mthombeni speelt de hoofdrol. Ook andere leden verbonden aan het collectief zullen aan de film meewerken waaronder Nederlander Sabri Saad al Hamus, directeur van De Nieuw Amsterdam en Michael De Cock, die ook al verantwoordelijk is voor het scenario van ‘Achter de Wolken’, de film die Cecilia Verheyden momenteel aan het draaien is. Daniel Lambo is de regisseur en co-scenarist van ‘De figurant’.
Cast : Junior Sephunyane Mthombeni, Ikram AouladChaib IdrissiClara MucciSabri Saad El HamusSaïd ‘Eazy Lo’ BoumazougheHilde Van HaesendonckSalman SaymooaRasim Vasan, Shirzai Kalillulah, Aboudar Abbas, Saad Abaihem, Yecsan Jiminez Leon en Michael De Cock.

Producer van zijn film is Thomas Landeloos, Koen Van Sande was de DOP, André Phillips stond in voor het geluid, Thijs Hasselman voor de montage, Koenraad Heiremans voor de Camera Crew Services en Peter Baert voor de muziek.

Zoals zo vaak heeft Daniel Lambo het heel kleine budget voor zijn langspeler niet gevonden bij de traditionele financiers als het VAF.  Hij vond steun voor zijn project bij Arenberg/MAF, ’t Arsenaal, UithuisHoboken, Fameus, District Antwerpen en Stad Antwerpen.

De première van ‘De figurant’ wordt voorafgegaan door de vertoning van ‘Barst’, de kortfilm van DOP Koen Van Sande, die genomineerd is voor een Ensor voor beste kortfilm.

Zie ook : 

Daniel Lambo over ‘Booster’

Daniel Lambo over ‘Los flamencos’

Daniel Lambo over ‘Traumland’

Daniel Lambo over ‘Dry Branches of Iran’

 

Bekijk ook

Kortfilmfestival Leuven on tour!

Kortfilmfestival Leuven gaat on tour! Laat je verrassen door 10 superstraffe productiesvan een nieuwe lichting …