Erik Van Looy en distributeur KFD heel blij met de start van ‘De Premier’

Brussel, 31 oktober. ‘De Premier’, de langverwachte 6de film van Erik Van Looy, is volgens KFD heel sterk gestart in de bioscopen. Na een spectaculaire première op 19 oktober met de grootste rode loper in België ooit voor een Vlaamse film, gingen na het openingsweekend reeds 100.229 bezoekers naar de film kijken. ‘De Premier’ staat bovendien in alle bioscopen op nummer 1 en is hierdoor nu al de meest succesvolle Vlaamse release van 2016.

Bij KFD horen we tevreden reacties, wordt er gezegd dat de verwachtingen ruimschoots zijn ingelost. Na verscheidene lokale avant-premières en Ladies at the Movies-voorstellingen, kwam ‘De Premier’ afgelopen woensdag officieel in programmatie en die start is niet onopgemerkt voorbijgegaan.  Het was inderdaad een groots evenement. Het Vlaamse publiek vindt massaal zijn weg naar de film die in alle bioscopen met ruime voorsprong op nummer 1 staat.

Erik Van Looy: «De straffe openingscijfers doen mij veel plezier. Gisteren ging ik in de bioscoop naar mijn eigen film kijken en ik geraakte nauwelijks binnen! Daar doe je het voor, als filmmaker. Mensen houden van spannende thrillers met een spectaculaire premisse, dat is bij deze nog eens bewezen. »

Met de start van de herfstvakantie en de uitstekende mond-aan-mond reclame, ziet het er volgens KFD dus bijzonder goed uit voor ‘De Premier’.

In ‘De Premier’ wordt de Belgische eerste minister op weg naar een belangrijke ontmoeting ontvoerd. Hij verneemt dat ook zijn vrouw en kinderen worden gegijzeld. De Premier zal hen enkel terugzien indien hij de persoon die hij later die dag zal ontmoeten, vermoordt. En die persoon is niemand minder dan… de president van de Verenigde Staten. De Premier staat voor een onoplosbaar dilemma. Kiezen voor zijn publieke plicht of voor zijn vrouw en kinderen? Wat begon als een veelbelovende dag ontaardt in een ware nachtmerrie en emotionele rollercoaster.

De rol van de Premier wordt vertolkt door Koen De Bouw, zijn echtgenote door Tine Reymer. Charlotte Vandermeersch is de perswoordvoerster, Stijn van Opstal de chauffeur. Daarnaast zijn o.m. ook Dirk Roofthooft en Wim Willaert in de film te zien. Het scenario werd geschreven door Erik Van Looy en Carl Joos met de medewerking van Robin Pront.

‘De Premier’ is een productie van FBO in coproductie met Woestijnvis en Millstreet Films en wordt ondersteund door het VAF Filmfonds, ScreenFlanders, Screen.Brussels, The Netherlands Film Production Incentive, VIER, Telenet en de Belgische Tax Shelter voor Audiovisuele Producties. Kinepolis Film Distribution (KFD) verdeelt de film sinds 26 oktober in de bioscopen.

Zie ook :

‘De Premier’ is een zeer goeie film

De trailer van ‘De Premier’

Erik Van Looy kan weinig verklappen over de film

Dichter bij Jason Bourne dan bij James Bond

Intense opnamen

Koen De Bouw vond het script een pageturner

Tine Reymer speelt de vrouw van de premier

Dirk Roofthooft is de bad guy

Stijn Van Opstal is de chauffeur

Charlotte Vandermeersch over haar aandeel

Bekijk ook

2 Belgische wereldpremières op 1 avond!

Gisterenavond kleurde Cannes eventjes zwart-geel-rood. Op het programma stonden de wereldpremière van maar liefst twee …