Home / Nieuws / 100.000 bezoekers voor ‘De buurtpolitie – De grote geldroof’

100.000 bezoekers voor ‘De buurtpolitie – De grote geldroof’

 

Brussel, 10 november 2016. Na iets meer dan 10 dagen in programmatie, staat de teller van ‘De Buurtpolitie – de Grote Geldroof’ inmiddels al op 100.000 bezoekers. Hiermee worden de stoutste verwachtingen ruimschoots overtroffen.

Na afgelopen weekend stond ‘De Buurtpolitie – de Grote Geldroof’ bovendien op nummer 3 van de algemene bezoekersaantallen in Vlaanderen, enkel ‘Trolls’ en ‘De Premier’ deden beter. Ongelooflijk eigenlijk.  In 8 dagen gedraaid.  En de kritische filmkijker krijgt er hoofdpijn van.  En toch. Een fenomeen dus.

De film scoorde bijzonder goed tijdens de herfstvakantie, maar ook de woensdag- en weekendvertoningen staan garant voor hoge bezoekerscijfers. Dit heeft alles te maken met het feit dat heel wat kinderen fan zijn van de VTM-serie en hun helden ook op het witte doek willen zien.

‘De Buurtpolitie – De Grote Geldroof’ is, analoog aan de succesvolle VTM-serie, eveneens gebaseerd op ware feiten. De serie is ondertussen een fenomeen in Vlaanderen. Het afgelopen seizoen haalde gemiddeld 446.000 kijkers. Het programma flirt ook geregeld met het half miljoen. De best bekeken uitzending, op 18 maart 2016, haalde zelfs 541.000 kijkers. Per aflevering komen er nog eens 32.000 online views bij via vtm.be en de VTM app.

In deze Vlaamse scripted realityreeks kan de kijker volgen hoe tien agenten van de buurtpolitie misdrijven bestrijden en de veiligheid van de burgers garanderen. Soms door grote interventies op touw te zetten, soms door eenvoudigweg een luisterend oor te bieden. De ene keer met opperste concentratie en intens speurwerk, de andere keer met een vleugje humor en relativering. Dit is niet anders in het scenario van de langspeelfilm.

De vaste hoofdcast bestaat uit Willy Herremans (Commissaris Roger Berckmans), Eric Peeters (onthaalbediende Patrick Tilkens), Manoe Frateur en Ilse la Monaca (rechercheurs Eric & Brigitte), Johan Kalifa Bals en Ianthe Tavernier (inspecteurs Obi & Floor), Andy Peelman en Nicoline Hummel (inspecteurs Koen & Tineke (waarvan Tineke de hoofdinspecteur is)), Henny Seroeyen en Dorien Reynaert (inspecteurs van de wegpolitie Robin & Femke) en Rania Gaaloul (undercover Ines Saloua – nieuw in het korps sinds dit najaar).

De film werd geproduceerd door Zodiak Belgium uit Lint. Het bedrijf produceerde naast ‘De Buurtpolitie‘ o.a. de tv-programma’s ‘Duts’, ‘Rijker dan je Denkt’, ‘Mijn Pop-Up Restaurant’ en ‘Liefde Voor Muziek’. Kinepolis Film Distribution (KFD) verdeelt de film sinds 26 oktober in de bioscopen.

Zie ook : 

de trailer van ‘De buurtpolitie – de grote geldroof’

Bekijk ook

Deze Vlamingen hebben een nominatie te pakken voor Les Magritte du Cinéma

Vrijdag werden in Brussel door de Académie André Delvaux de nominaties bekendgemaakt voor de negende …