Wouter Bouvijn mag gaan pitchen in Les Arcs

Regisseur Wouter Bouvijn is uitgenodigd voor het Europees Filmfestival van Les Arcs om er zijn speelfilmdebuut ‘(V)lucht’ te pitchen tijdens de Arc 1950 Coproduction Village, het coproductieplatform van het festival. Daarnaast is de korte animatiefilm Catherine voor competitie geselecteerd en bevat het programma verschillende (co)producties met Vlaanderen. Eerder was al bekend dat ook ‘Home’ in competitie speelt in Les Arcs, terwijl ‘King of the Belgians’ uitgenodigd werd voor het Playtime-programma.


Jaarlijks worden 20 Europese speelfilmprojecten uitgenodigd voor de Coproduction Village in Les Arcs, een driedaags industry event waar potentiële coproducenten en financiers kennis maken met de films van morgen. Tijdens de komende editie, die plaatsvindt van 10 tot 13 december, mag Wouter Bouvijn er zijn toekomstige speelfilmdebuut ‘(V)lucht’ pitchen.

De regisseur liet zich in 2012 opmerken met zijn korte film ‘Tweesprong, over twee broers die moeten kiezen of ze zich al dan niet laten screenen op de erfelijke ziekte waaraan hun vader overleed. De film won destijds verschillende prijzen en schopte het zelfs tot de finales van de Student Academy Awards.

foto KVdm – Cinevox

Met ‘(V)lucht’ bereidt Bouvijn nu zijn eerste speelfilm voor, een productie van Eyeworks (‘Brabançonne’, ‘De behandeling’), waarin de regisseur het verhaal brengt van de 17-jarige Vincent die opgroeit in de schaduw van zijn twee zieke tweelingzussen.

Binnen de Coproduction Village is ook ‘Obiectiva Teodora’ van Szabolcs Hajdu terug te vinden. Tomas Leyers van Minds Meet (‘Lucifer’, ‘Violet’) coproduceert de film voor Vlaanderen.

Britt Raes

Britt Raes stelt daarnaast haar animatiefilm ‘Catherine’ voor in de kortfilmcompetitie van Les Arcs. Hoe ouder het meisje uit de titel wordt, hoe meer ze verandert in een gekke kattenvrouw. Zal Catherine ooit vriendschap vinden, of liefde? Producent is Creative Conspiracy (‘Three Little Ninjas Delivery Service’).

Verder vinden we met ‘Guernsey’, een film van Nanouk Leopold uit 2005, ook een coproductie met Vlaanderen terug binnen het luik Nouvelles Femmes de Cinéma. Het schoolprogramma vertoont dan weer de compilatie ‘La chouette entre veille et sommeil’ waarvan de coproductie Schaapjes tellen deel uitmaakt, een animatiefilm van Frits Standaert over een jongetje dat niet kan slapen.

Eerder was al bekend dat zowel Fien Trochs nieuwste film ‘Home’, ‘King of the Belgians’ van Peter Brosens en Jessica Woodworth en het met Vlaanderen gecoproduceerde ‘Layla M.’ deel uitmaken van het programma in Les Arcs. Home wordt daarnaast ook tijdens de Summit vertoond aan een publiek van onafhankelijke filmverdelers en exploitanten met het oog op de distributie van Europese films in Frankrijk.

‘Home’

‘(V)lucht’, ‘Catherine’, ‘Home’, ‘King of the Belgians’, ‘Layla M.’, ‘Schaapjes tellen’ en Guernsey konden allen rekenen op steun van het VAF. Daarnaast investeerde het economisch fonds Screen Flanders in ‘King of the Belgians’ en ‘Layla M.’

Check Also

Vlaamse documentaires in de prijzen in Nyon!

Op het internationale documentairefestival Visions du Réel in het Zwitserse Nyon zijn gisteren de prijzen …