Charles Michel wil een rolletje in ‘De Premier 2’ of ‘Le Deuxième’

Brussel, 30 november 2016. Vandaag vond een exclusieve ontmoeting plaats tussen Premier Charles Michel en film-premier Koen De Bouw. Naar aanleiding van het succes van de film wilde de Eerste Minister graag ook persoonlijk de makers van de film feliciteren aangezien hij door zijn drukke agenda last minute niet op de première in oktober is geraakt.

Samen met regisseur Erik Van Looy en producente Hilde De Laere mocht acteur Koen De Bouw de felicitaties van de Eerste Minister voor het succes van de film – met zijn nu reeds meer dan 300.000 bezoekers – in ontvangst nemen in zijn ambtswoning. ‘Ik ben heel trots met dit resultaat en het succes is een goede zaak voor de Belgische filmindustrie’, aldus Charles Michel. ‘Ik houd me alvast beschikbaar voor een rol in De Premier 2.’ grapte de Premier. Al kan je je afvragen of het wel een grapje was.  Het verhaal over de Belgische premier die de Amerikaanse president moet vermoorden, krijgt natuurlijk een heel andere dimensie nu blijkt dat niet een vrouw de president van Amerika wordt, zoals in de film, maar wel Donald Trump.  De film loopt sinds eind oktober in de bioscoop en doet het bijzonder goed. De Premier is tot op heden de best bekeken Vlaamse film van 2016.

In ‘De Premier’ wordt de Belgische eerste minister op weg naar een belangrijke ontmoeting ontvoerd. Hij verneemt dat ook zijn vrouw en kinderen worden gegijzeld. De Premier zal hen enkel terugzien indien hij de persoon die hij later die dag zal ontmoeten, vermoordt. En die persoon is niemand minder dan… de president van de Verenigde Staten. De Premier staat voor een onoplosbaar dilemma. Kiezen voor zijn publieke plicht of voor zijn vrouw en kinderen? Wat begon als een veelbelovende dag ontaardt in een ware nachtmerrie en emotionele rollercoaster.

De rol van de Premier wordt vertolkt door Koen De Bouw, zijn echtgenote door Tine Reymer. Charlotte Vandermeersch is de perswoordvoerster, Stijn van Opstal de chauffeur. Daarnaast zijn o.m. ook Dirk Roofthooft en Wim Willaert in de film te zien. Het scenario werd geschreven door Erik Van Looy en Carl Joos met de medewerking van Robin Pront.

De Premier is een productie van FBO in coproductie met Woestijnvis, Millstreet Films en VIER en wordt ondersteund door het VAF Filmfonds, ScreenFlanders, Screen.Brussels, the Netherlands Film Production Incentive, het STAP programma van Telenet en de Belgische Tax Shelter voor Filmfinanciering. Kinepolis Film Distribution (KFD) verdeelt de film sinds 26 oktober in de bioscopen.

Bekijk ook

Ruth Beeckmans over Aller/Retour!

Aller/Retour ging al in avant-première op Filmfestival Oostende op 02/02, vanaf vandaag is de film te …