7 gloednieuwe kortfilms op ‘The Magnificent Ten’

Tegenwoordig moet je geen technisch genie meer zijn om een film te maken. Het helpt, maar het is geen vereiste meer. Een gewoon genie zijn volstaat. En zo komt het dat er initiatieven uit de grond schieten als ‘The Magnificent Ten’.  Waar er niet 10 nieuwe producties in première gaan, zoals de titel laat vermoeden, maar 7. Zeven beeldproducties, waaronder 4 kortfilms, 1 animatiefilm en twee pilootafleveringen van wat ooit een tv-serie zou kunnen worden.  Waarom dan die 10?  Omdat er 10 scenaristen aan de projecten werkten.

In CC Zwaneberg in  Heist-Op-Den-Berg volgen enkele heel gepassioneerde mensen een scenariocursus bij Ed Vanderweyden.  Om ervoor te zorgen de ideeën van zijn cursisten niet louter een papieren leven zouden leiden, wou Vanderweyden aantonen dat de stap van het papier naar het scherm soms minder ver is dan hij mag lijken. En dus kwam van het een het ander.

En blijkbaar mocht het gezien zijn wat de kersverse scenaristen schreven. Want er werden heel wat gerenommeerde acteurs gevonden om de verhalen tot leven te helpen brengen. onder hen onder meer Lucas Van den Eynde, Mathias Sercu, Annick Christiaens, Katelijne Verbeke, Wietse Tanghe, Amaryllis Uitterlinden, Joren Seldeslachts, Romi Van Renterghem, Aäron Roggeman, Hilde Uitterlinden, Charles Cornette, Eric Godon, Gerd De Ley, Erik Kerremans e.v.a.

 

De films werden geregisseerd door Guy Thys, Oscar Spierenburg, Annick Christiaens en Ed Vanderweyden. En dit zijn de namen van de 7 kortfilm en de scenaristen ervan :

‘Er was eens’Annick Christiaens
‘Rene & Viviane’Peter Melis en Jeroen Hulsmans
‘Harry’Ellen Van de Poel
‘Voorrang’Dennis De Boes en Laurens De Muynck
‘Oxygen’ (animatiefilm) Rocky Grispen
‘Kaaiman’ (pilot TV-serie) – Michael Van den Eynde, Gert Fobelets en schrijfteam
‘Mijn stad’ (pilot TV-serie) – Fauzia Szpyt & schrijfteam

‘The Magnificent Ten’ vindt plaats op 16 december in CC Zwaneberg.  Meer info? Klik hier

Bekijk ook

De soundtrack van De Patrick op vinyl!

Wat een jaar was het voor het uitbrengen van vinyl, na de aankondiging van Bullhead, …