Home / Nieuws / In de zalen / Uw Belgisch filmmenu voor dit weekend!

Uw Belgisch filmmenu voor dit weekend!

Een zonnig weekend en dus zullen we wellicht tijdens de dag niet al te vaak in de zalen aan te treffen vallen. Maar de avonden zijn nog kil.  En dan is een filmpje meepikken vaak een mooie afronding om dat vroege zomerse gevoel nog wat kracht bij te zetten. Maar de zalen zijn dus ook wel degelijk op veel plaatsen in de namiddag al open.  Dus hou je niet in om die vele films van bij ons hier of daar ergens te gaan meepikken.  En vergeet ook niet dat in Leuven DOCVILLE volop aan de gang is.

Kijk op Cinenews om te zien waar welke film precies speelt, maar deze titels staan momenteel nog ergens in een Vlaamse en/of Brusselse bioscoop op de affiche :

‘Allemaal familie’ : de romantische komedie van Dries Vos, waarin iedereen die familie heeft wel iets van zichzelf zal herkennen. Klik hier voor de trailer

‘Chez nous’ : Belgisch regisseur Lucas Belvaux fileert het Front Nationale in zijn zoveelste Franse fictiefilm waarin de Belgische actrice Emilie Dequenne de hoofdrol speelt. Klik hier voor de trailer

‘De premier’ : de nieuwste film van Erik Van Looy is intussen door meer dan een half miljoen kijkers bekeken en dat is een gigantisch aantal in deze tijden. Hoewel de film sinds deze week ook op dvd uit is, staat hij nog in Kinepolis Antwerpen op de affiche. Klik hier voor de trailer.

‘Dode hoek’ : De regisseur van ‘Les Barons’, Nabil Ben Yadir, regisseert een voornamelijk Vlaamse cast in een spannende crimi waarin extreem-rechts niet proper uitkomt. Met Peter Van den Begin en Jan Decleir. Klik hier voor de trailer

‘D5R’ : Film gebaseerd op de gelijknamige Ketnet-serie. Slechts één doel kan jeugdvrienden Amber, Leyla, Kyra, Wout en Vincent terug bij elkaar brengen: de redding van het stadspark waar zij zijn opgegroeid. Een film waar de jeugd massaal naartoe trekt. Klik hier voor de trailer.

‘Elle’ : een Franse film van Paul Verhoeven met de Belgische Virginie Efira en de al even Belgische Jonas Bloquet. Maar natuurlijk met in de eerste plaats Isabelle Huppert die een dame speelt die haar leven drastisch ziet veranderen wanneer ze in haar huis wordt aangevallen en verkracht door een onbekende man. Klik hier voor de trailer.

‘Grave’ : een Frans-Belgische coproductie van Julia Ducournau waarbij Ruben Impens, de cameraman van Felix Van Groeningen, voor de schokkende beelden zorgen.  De film gaat over een jongedame die begint aan haar opleiding als dierenarts, en tijdens de eerste week van ontgroeningsrituelen geheel tegen haar principes rauw vlees eet. Maar ze krijgt de smaak te pakken. Klik hier voor de trailer.

‘Ghost Rockers voor altijd’ : is een Belgische familiefilm van Studio 100 uit 2016, gebaseerd op de serie ‘Ghost Rockers’. Klik hier voor de trailer.

‘H.I.T’ :  is een flop.  Zo ziet het er naar uit.  Want de mensen vinden de weg naar de kassa niet voor de avonturen van de Romeo’s die zich als undercoveragenten in de schlagerwereld bewegen, omdat iemand het op de Vlaamse schlagerzangers gemunt heeft. De Romeo’s mogen dan voor sfeer zorgen in de concertzalen, hoewel de humor van hun film niet flauwer is dan die van de Kampioenen, wil de massa hen niet zien in de filmzalen. Wie ‘H.I.T.’ nog op het grote scherm zal willen zien, zal zich moeten haasten. Klik hier voor de trailer.

‘Home’ : heel veel grote namen in de film waarvoor Fien Troch de prijs voor de beste regie won op het Festival van Venetië, maar die staan allemaal in de schaduw van de jonge onbekende cast die een ongeziene naturel tentoonspreidt. Het verhaal gaat over jongeren die zich, zoals zoveel pubers, nergens thuis voelen. Klik hier voor de trailer.

‘Le passé devant nous’ : Doodjammer dat deze wondermooie melancholische prent van Nathalie Teirlinck over een luxe-prostituee die het moederschap en de realiteit ontvlucht in Brussel, niet door het dak is gegaan. De film van Nathalie Teirlinck had het verdiend. Klik hier om de trailer te zien.

 

‘Meester Kikker’ : Nederlandse jeugdfilm over een klasje waar de meester af en toe blijkt te veranderen in een kikker. De leerlingen vinden dat wel leuk, maar ze beseffen niet dat zijn leven in gevaar is, want er zijn ooievaars in de buurt. En wat met de liefde. Want er loopt een mooie juffrouw rond die gespeeld wordt door onze Wine Dierickx.  Dit weekend te zien in de Sphinx in Gent.

‘Noces’ : is de nieuwste film van Brusselaar Stephan Streker en gaat over Zahira, een 18-jarige Belgisch-Pakistaanse, die een heel sterke band heeft met haar ouders tot haar op een dag een traditioneel huwelijk wordt opgelegd. Verscheurd door deze eis van haar ouders, die botst met haar westerse levenswijze en haar hang naar vrijheid, rekent ze op de steun van Amir, haar oudere broer en toeverlaat. De film kreeg vooral in Frankrijk schitterende kritieken. 

‘My First Highway’ : het best wel indrukwekkende langspeelfilmdebuut van Kevin Meul waarin hij een jongeling laat ondervinden dat mensen soms gevaarlijke toeren uitspoken voor de liefde.  Nog zo’n film die helaas zijn publiek niet gevonden heeft. Met Aäron Roggeman, Romy Lauwers, Natali Broods en Mathias Sercu en met muziek van Brent Vanneste van Steak Number Eight. Klik hier voor de trailer.

‘Patriots Day’ : De Amerikaanse film over de dodelijke aanslagen die plaatsvonden tijdens de marathon van Boston met Mark Wahlberg in de hoofdrol, heeft ook een Belgisch tintje, doordat de jongeman die de terrorist speelt in zijn jeugdjaren met zijn gezin in België terechtkwam en zo plat Brugs spreekt.  De familie van Themo Melkidze is in Brugge gebleven, hijzelf bouwt zijn carrière verder uit in Los Angeles.

‘Paris Pieds Nus’ : van Dominique Abel en Fion
a Gordon waarin Fiona dit keer een bibliothecaresse speelt in een klein Canadees, waar ze een verontrustende brief van haar 93 jaar oude tante Martha uit Parijs. Fiona pakt direct het vliegtuig, maar bij haar aankomst is Martha verdwenen. In een storm van spectaculaire ongelukken ontmoet ze Dom, een verleidelijke egoïstische zwerver die haar niet met rust laat. Klik hier voor de trailer

‘Sprakeloos’ : Aangrijpende bewerking van de gelijknamige autobiografische roman van Tom Lanoye door Hilde Van Mieghem, over hoe zijn leven als schrijver helemaal ondersteboven werd gekeerd toen zijn moeder onverwachts een beroerte kreeg. Met ijzersterke vertolkingen van onder meer Stany Crets en Viviane De Muynck.  Klik hier voor de trailer.

‘Storm’ : een Nederlandse jeugdfilm met heel veel Vlaamse inbreng, van onder meer acteurs Peter Van den Begin en Laura Verlinden en van decorateur Kurt Loyens. De film vertelt het verhaal van Storm Voeten, de 12-jarige zoon van drukker Klaas Voeten. Wat Storm niet weet, is dat Klaas in het geheim ook verboden teksten drukt. Klik hier voor de trailer

Bekijk ook

Eerste Vlaamse Webserie voor kinderen!

Deze zomer springt iedereen op de fiets. In Cyclomax bedenken twee kinderen een game om …