Home’ ook in Franse en Mexicaanse bioscopen

BRUSSEL/PARIJS, 10 april 2017. ‘Home’, de vierde langspeelfilm van Fien Troch krijgt een bioscooprelease in Frankrijk en Mexico, dat maakte sales agent Doc & Film International bekend. De film is aangekocht door het in Parijs gevestigde JHR Films en door het Mexicaanse Alfhaville Cinema. Trochs drama loopt momenteel in Nederland in de bioscoop en werd daar goed onthaald in o.a. De Volkskrant en NRC Handelsblad.

De film loopt sinds 23 maart in de Nederlandse zalen en kon daar rekenen op heel wat positieve kritieken. Zo kreeg ‘Home’ een vier op vijf van NRC Handelsblad, terwijl ook De Volkskrant vier sterren veil had voor “Trochs beklemmende drama dat uitblinkt in realisme”. De Nederlandse kwaliteitskrant heeft het verder ook over “het sterke, gevoelige acteerwerk en de fraaie soundtrack van Johnny Jewel die zorgen voor kippenvel”. VPRO Cinema heeft het dan weer over “een buitengewoon energieke en plotgedreven film”.

Naast de internationale distributiedeals blijft ‘Home’ ook scoren op het festivalterrein met selecties in o.a. Istanbul, Hong Kong, Bogota, Lisabon en Jeonju in Zuid-Korea. De film ging vorig jaar in wereldpremière op het filmfestival in Venetië, waar Fien Troch de award voor Best Director in de wacht sleepte. Bij ons werd de film op het Film Fest Gent bekroond met de Georges Delerue Award voor Beste Muziek, de Port of Ghent en de Canvas Publieksprijs en kreeg het er een speciale vermelding van de jongerenjury.

‘Home’ vertelt het verhaal van een groep tieners en de volwassenen die hen omringen. Beiden hebben het moeilijk om met elkaar te communiceren en elkaars leefwereld te begrijpen. In deze omgeving van twee worstelende generaties arriveert de 17-jarige Kevin. Hij kan goed opschieten met zijn neef Sammy en leert zo binnen diens vriendengroep John kennen. Op een avond slaat het noodlot toe waardoor vragen van verraad, vertrouwen en loyaliteit meer dan ooit hun leven dirigere

‘Home’ is een productie van Antonino Lombardo voor Prime Time, in coproductie met Versus Production. De film kon rekenen op de steun van het VAF, Casa Kafka Pictures, de Belgische Tax Shelter en het Centre du Cinema et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles. Bij ons bracht Cinéart de film in de zalen.

Bekijk ook

Niet te missen op DOCVILLE!

DOCVILLE gaat van start op 22 maart met een spetterende 19e editie. Tot en met …