A Parked life vanaf 14 december in de zalen!

Eerder dit jaar was A Parked life van Peter Triest geselecteerd voor DOCVILLE, binnenkort kan je de film in de zalen zien.

In 2016 won schrijver en regisseur Peter Triest de prestigieuze IDFA-Mediafonds prijs voor zijn script Parked Lives over de vele Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs op onze snelweg. Deze film is een intiem portret van een van hen. De productie lag in handen van Savage Film (Dealer, De Patrick,…).

Peter Triest is filmmaker, historicus en copywriter. Na zijn filmopleiding aan het RITCS in Brussel studeerde hij geschiedenis. Zijn debuutfilm Out of the Desert (2016) ging in première op het Arizona International Film Festival en werd onder meer getoond op het Belgisch Film Festival in Utrecht.

“Ik wou een Western maken, maar dan over Europa, en dat machtige continent tonen tot in al zijn uithoe- ken. Met een stoere cowboy, die op zijn paard verre horizonten tegemoet gaat. Maar vooral wou ik eer betuigen. Aan de ontelbare anonieme mannen die hun dagen in eenzaamheid slijten in de cabine van een vrachtwagen, terwijl hun kinderen thuis vader- loos opgroeien. Is dat dan de Europese droom die we voor ogen hadden?” – Peter Triest

A Parked Life is een hypnotiserende film die je meeneemt in het leven van één van de ontelbare Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs die als snelwegnomaden in West-Europa leven. In dit intieme portret ziet een jonge vader de scheuren in zijn huwelijk op zijn smartphone en de scheuren in Europa door de voorruit van zijn vrachtwagen. De voornaamste drijfveer is geld, want zo kan hij de toekomst van zijn gezin verbeteren. Maar wat Europa met de ene hand geeft, neemt het met de andere hand weer af.

Leidt de snelweg naar een beter leven? Of is het een doodlopende weg?

De film gaat in première in BOZAR op 10 december en komt uit in de Belgische zalen op 14 december. Onder andere in Sphinx Cinema (Gent), Cinema ZED Leuven en Cinema ZED Hasselt.

Bekijk ook

De soundtrack van De Patrick op vinyl!

Wat een jaar was het voor het uitbrengen van vinyl, na de aankondiging van Bullhead, …