Aankondiging protocollen voor de audiovisuele sector!

De Vlaamse sector heeft in samenwerking met expertengroep GEES de voorbije weken hard gewerkt aan het opstellen van veiligheidsprotocollen voor het hervatten van de werkzaamheden. De sectorgids voor Paritair Comité PC 227 voor de audiovisuele sector werd intussen goedgekeurd en is te vinden bij Mediarte.

Ook de sectorgids voor Paritair Subcomité PSC 303.01 voor de filmproductie is zo goed als rond. We zijn in gesprek met de GEES over een uitzondering op de anderhalvemetermaatregel voor acteurs. Op de Veiligheidsraad van 3 juni zal daar normaal gezien een beslissing over genomen worden. Van zodra dat gebeurt, zal de specifieke info voor alle deelsectoren worden gepubliceerd in handige overzichten op de Screen Flanders-website.

De veiligheidsprotocollen zijn tot stand gekomen door een unieke samenwerking van de beroepsorganisaties en vertegenwoordigers uit de hele sector. Binnenkort volgt nog een aanvullend draaiboek voor alle departementen, waar op dit moment de laatste hand aan wordt gelegd.

Bekijk ook

Dit zijn de winnaars van de competities van FFO23!

Tijdens de vijftiende editie van Filmfestival Oostende werden naar jaarlijkse gewoonte de winnaars binnen elke …