Aäron Roggeman en zijn overpeinzingen bij de overgang (2016 – 2017)

Het is al een hele tijd dat hij weet dat zijn plek op het scherm is.  Al van toen Kevin Meul hem de eerste keer een hoofdrol gaf in zijn sterke kortfilm ‘Cadet’. En van daar ging het naar zijn eerste langspeler, ‘Booster’.  No-budgetfilm van Daniel Lambo, maar geld was niet nodig om te duidelijk te maken dat het scherm hem niet wou lossen. Dat zijn plek voor de camera was. Kevin Meul wist dat natuurlijk beter dan wie ook, na ‘Cadet’, en hij had de mannelijke hoofdrol in zijn eerste langspeler dan ook gereserveerd voor Aäron Roggeman.  Deze zomer was hij nog één van de jonge helden tijdens het Filmfestival van Oostende.  En als het publiek straks zijn verpulverende vertolking ziet in ‘My First Highway”, wordt hij wellicht ook van vele jonge mensen een beetje hun held.


1) Was 2016 een goed filmjaar voor u en voor de Belgische film en waarom of waarom niet? (hoogtepunten, laagtepunten…)

2016 was een goed jaar voor mij. Ik heb heel veel nieuwe mensen mogen ontmoeten en heel veel kansen gekregen. Waaronder de film my first highway. Aangezien ik 18 ben en nog echte expert ben in de Belgische cinema denk ik wel dat we al betere jaren hebben gehad.

2) Wat zijn uw filmplannen voor 2017?

Nog niet echt iets concreet maar wel al een paar leuke projecten tegen het lijf gelopen.

 

 

3) Wie waren voor u de figuren van het jaar op filmvlak (Vlaanderen, België…)? (dat kunnen acteurs, producers, regisseurs, scenaristen, D.O.P’s, gaffers of om het even wie zijn uit de filmwereld)

De figuur van het jaar was toch wel Fien Troch die met haar film home in mijn ogen toch wel een redelijk goed beeld geeft over de jeugd van vandaag. Iets waarmee veel regisseurs het moeilijk hebben. En niet te vergeten dat de jonge acteurs zeer geloofwaardig speelden.

 

4) Wie worden voor u de figuren van volgend jaar? Wie moeten we in de gaten houden?

De cast van ‘Home’ en Spencer Bogaert die als jonge gast al zijn Amerikaans debuut mocht maken. Als je op zo’n leeftijd zo’n stap kunt zetten, biedt dat geweldige perspectieven. Alleen nog maar omwille van de groeimarge die je nog hebt.

 

 

5) Welke vraag zou u zelf gesteld willen krijgen aan het eind van 2016 en/of het begin van 2017 en wat zou u er op antwoorden?

Waarom de frituur in Sint-Pieters-Leeuw altijd gesloten is als ik goesting heb in frieten?

6) Is er een vraag die je aan iemand uit de Vlaamse filmwereld gesteld zou willen zien? Zo ja, welke?

Aan heel de Vlaamse filmwereld. Weet er iemand een goe frituur die wel open is!

Zie ook : 

Anderen die ook onze nieuwjaarsvragen beantwoordden

‘My First Highway’ in het bioscoopjournaal 

Trailer ‘My First Highway’

Bekijk ook

VTM GO-reeks Vloglab krijgt een film!

De populariteit van de VTM GO-reeks Vloglab kent geen grenzen. De serie ging in première …