Home / Nieuws / Acteur Filip Peeters regisseert langspeelfilm ‘Mannenharten’

Acteur Filip Peeters regisseert langspeelfilm ‘Mannenharten’

Acteur Filip Peeters gaat samen met het nieuwe Gentse productiehuis Marmalade Films voor het eerst de rol van regisseur op zich nemen. Hij zal de remake verfilmen van de succesvolle Nederlandse en Duitse romantische komedie ‘Mannenharten’.

Na vele jaren nationaal en internationaal een uitgebreide carrière als acteur te hebben opgebouwd, zet hij graag de stap als regisseur. De opnames voor deze nieuwe film starten in het voorjaar van 2015 en zullen plaatsvinden in het Gentse.  De productie is in handen van Yoshi Aesaert voor het Gentse productiehuis Marmalade Films in samenwerking met het Nederlandse Lion Film Productions.

©Phile Deprez

“Het voelt als een logische maar zeer spannende stap, terug een jonge hond te zijn die een groot wild dier te lijf gaat.”, aldus Filip Peeters.

Filip Peeters speelde o.a. de hoofdrol in de thrillerreeks ‘Salamander’ en de film ‘De Hel Van Tanger’. Hij was te zien in tal van Vlaamse films zoals ‘Loft’, ‘Brasserie Romantiek’, ‘De Indringer’, ‘Buitenspel’, ’De Zaak Alzheimer’ en ‘Dossier K’ en heeft ook carrière gemaakt in Duitsland en Oostenrijk, waar hij reeds in meer dan vijftig films speelde.

Producent Yoshi Aesaert en Marmalade Films hebben verschillende film –en tv projecten in ontwikkeling en werken momenteel aan de laatste opnames van de Nederlandse film ‘De Ontsnapping’, naar het gelijknamige boek van Heleen Van Royen.

Cast van de film zal in een later stadium bekend gemaakt worden. Marmalade Films is nu volop bezig met de casting. Kinepolis Film Distribution brengt de film in België in het najaar van 2015 uit. Dutch Filmworks verzorgt de VOD en DVD release.

 

Bekijk ook

En de winnaars voor beste regisseur en scenarist zijn…

Op donderdag 15 oktober werden op het Film Fest Gent door Sabam for Culture prijzen uitgereikt …