Acteur Manou Kersting gaat een eigen langspeelfilm draaien

‘Manollo Manouche et Les Filles de Minuit’

In een vroegere stand-up act noemde hij zichzelf wel eens ‘een Vlaming geboren in een Nederlands lichaam’. En meestal voegde hij er dan aan toe dat er je ‚niets ergers kan overkomen’. Maar hij is er toch maar mooi in geslaagd in twee landen een carrière uit te bouwen. Manou Kersting spreekt Hollands en Antwerps. Zijn moeder is van Antwerpen, zijn vader is van Rotterdam. Hij is opgegroeid in Vlaanderen, heeft op een vakschool gezeten in Antwerpen, vandaar dat zijn Antwaarps platter is dan de polders. Hij heeft lange tijd les gegeven op Studio Herman Teirlinck aan de afdeling kleinkunst, groot geworden met de theatergroep Wacko, maar bij het brede publiek vooral bekend van het kleine en ook alsmaar vaker van het grote scherm. Het was vooral de serie ‘Matroesjka’s’ die hem hier bekend maakte. En momenteel is hij te zien in de films ‘Frits & Franky’ en ‘Crimi Clowns’. Maar in september wil hij zijn eigen langspeelfilm gaan draaien : ‘Manollo Manouche et Les Filles de Minuit’.

Dat was eerder een theatershow die hij zelf had geschreven en geregisseerd, en waarin hij zelf de hoofdrol speelde. Een muzikale theatershow waarin hij als gypsie een troep meisjes in zijn zog heeft die niet alleen voor het muzikale maar ook voor het visuele aspect van zijn show zorgen. Het zijn meisjes die een burleske act opvoeren en uit de kleren gaan, terwijl Manou, in de gedaante van Manollo Manouche, en zijn muzikanten voor de passende begeleiding zorgen.

Nu wil Manou Kersting met diezelfde gekke bende een film gaan draaien. Hij kan daarvoor een beroep doen op Luk Wyns en zijn trawanten met wie hij zowel de serie als de film ‘Crimi Clowns’ draait. Bedoeling is om op dezelfde manier te gaan draaien, met digitale camera’s. Ze hebben al één en ander uitgetest. En die tests zijn best indrukwekkend.

 

KLIK HIER EN MANOU VERTELT U ZELF OVER ZIJN PLANNEN

 

KLIK HIER OM DE EERSTE TESTS VOOR DE FILM TE ZIEN

 

zie ook :

Seks-en drugexpert Manou Kersting over ‘Crimi Clowns’

Bekijk ook

VTM GO-reeks Vloglab krijgt een film!

De populariteit van de VTM GO-reeks Vloglab kent geen grenzen. De serie ging in première …