Home / Nieuws / Varia / Acteurs vieren feest

Acteurs vieren feest

Op 21 september staat in La Tricoterie voor de allereerste keer ‘Het Feest des Acteurs’ gepland.  Een tweetalige happening waarbij de volledige podiumkunsten en de audiovisuele sector uit beide taalgemeenschappen worden uitgenodigd. Het initiatief komt van het vrij platform Acteur.be – Comedien.be, een artistiek universum dat ruimtes voor ontmoeting en uitwisseling wil bieden aan acteurs en connecties tussen de beide taalgemeenschappen wil ondersteunen, met als ultiem doel de werkgelegenheidskansen van artiesten te verhogen. Een Franstalig initiatief dat sinds kort over de taalgrens kijkt.

De website Comedien.bewerd in 2002 opgericht door acteurs van het Conservatorium Brussel als een online platform waar acteurs een professioneel profiel konden aanmaken dat zichtbaar was voor iedereen, en waar zij in contact konden komen met werkgevers uit de sector. In snel tempo groeide dit platform uit tot een vaste waarde in de podiumkunsten en cinema, en dit voor allerlei soorten artiesten, werkgevers, instellingen, productiestructuren, …

Aangezien steeds meer producties acteurs uit beide gemeenschappen zoeken, besloten de initiatiefnemers van comedien.be eind vorig jaar dat het hoog tijd was om ook de Nederlandstalige gemeenschap bij hun project te betrekken. Acteurs in ons land laten zich niet meer tegenhouden door een taalgrens. En dus kwam er naast comedien.be ook een acteur.be.

Vandaag werkt een dynamisch team van artiesten en communicatieverantwoordelijken samen om met hun expertise zo goed mogelijk de noden van de Belgische artistieke sector te dienen. Om de administratieve taken van de acteurs te vergemakkelijken is één van de hoofdpartners R​itmo Art​,een sociaal bureau voor kunstenaars. De belangenvereniging voor professionele acteurs en actrices, ​De Acteursgilde is ook partner van het project en biedt een voordelig gebundeld abonnement voor hun leden. Daarenboven levert De Acteursgilde en ​Iles ASBL geregeld relevante redactionele inhoud aan Acteur.be/Comedien.be over de actualiteit van de sector.

ADK Kasting​, ​Kadija Leclere en ​MCasting,​ ​The Profiles,​ ​Face It Casting en ​Le Quartier Casting zijn eveneens partners en leveren regelmatig professionele jobaanbiedingen.

En om de contactenmachine echt op volle toeren te laten draaien en de werkgelegenheidskansen van artiesten nog te verhogen, is er dus ‘Het Feest des Acteurs’, een evenement dat de gelegenheid biedt aan alle professionals uit de podium- en audiovisuele kunsten in België om contacten te leggen, hun projecten te bespreken, en zichzelf in de kijker te zetten.

Dit is het programma voor 21 september

19u: Apéro-netwerkmoment voor professionals 🥂

Het moment om mekaar te ontmoeten, je huidige projecten te bespreken, nieuwe contacten te leggen, of om de nieuwste showreels van onze gebruikers te ontdekken! Ontmoet de leden, partners en vrienden van Acteur.be / Comedien.be… en misschien de medewerkers van jouw toekomstige projecten?

21u: 🍟 Fritüür 🍟 — all female comedy prettig gestoord punkkoor

In een land vol drugstores en frietkoten aan de rand van een snelweg ontdekken we deze 11 maagdelijke stemmen.
Een ode aan de bevrijding van de zeden, een patriottische hymne voor de Friet… Fritüür is sensualiteit in haar meest pure vorm, een dosis gele glamour in een knapperig pakje!

22u30 — …: DJ Blondy Brownie 🎶🎶

Het wordt nacht, de meisjes laten hun instrumenten los… Een blondine en een brunette nemen plaats achter de draaitafels, en slepen je mee op het ritme van de jaren zestig tot vandaag. Waarschijnlijk onwaarschijnlijke hits tot de beste foute muziek… Dat alles en nog veel meer staat op het programma van Blondy Brownie Dj sets, warm je dansbenen dus alvast op!

Gratis toegang voor leden van Acteur.be — Comedien.be mits reservatie (we bieden jullie een drankje en gratis pin!) / Voor niet-leden: €8 voor 22u / €5 na 22u

Plaatsen zijn beperkt. Reserveren wordt aangeraden!

 

Bekijk ook

Kevin Janssens in ‘film’ van Jonas Govaerts!

De ‘trailer’ van Van Ranst werd vandaag losgelaten door Humo, geregisseerd door Jonas Govaerts en …