‘Adam & Eva’ eindelijk in de zalen!

Nicolaas Rahoens deed er drie jaar over om zijn passieproject Adam & Eva te verwezenlijken, nu komt de film eindelijk in de zalen.

Drie jaar na het eerste geschreven woord, heeft regisseur Nicolaas Rahoens de romantische komedie Adam & Eva ingeblikt. Een charmante volksfilm waar drama, romantiek en vooral humor de belangrijkste ingrediënten zijn. Maar Adam & Eva is niet zomaar een film waarvan er twaalf zijn in een dozijn. Adam & Eva is een sociaal-cultureel project met als doel mensen samen te brengen en vooral de pracht en praal van de Vlaamse Ardennen onder de aandacht te brengen.

Er moest normaal veel eerder al een hele tour volgen langs de Vlaamse culturele centra, maar de eerste corona-golf stak daar een stokje voor. Nadien stond de publiekspremière op de eerste wintereditie van Filmfestival Oostende gepland, daar heeft de tweede corona-golf dan weer anders over beslist. Nu volgt dan eindelijk de langverwachte vertoningen in de culturele centra, na de Belgische Première nu vrijdag in Cinema Storck (Kinepolis Oostende).

Adam & Eva gaat over de neerslachtige, aan lager wal geraakte professor Adam (Bob De Moor), wiens levenslust terug wordt aangewakkerd wanneer hij halsoverkop verliefd wordt op een lokale schoonheid uit de Vlaamse Ardennen (Peggy Schepens) en wanneer er een mooie vriendschapsband ontstaat met de zieke Michel (Marijn De Valck), zijn mysterieuze weldoener.De Belgische première vindt plaats op 10 september (20.00 uur) in Cinema Storck, een initiatief van Filmfestival Oostende. Dit zal gebeuren in aanwezigheid van de cast (Bob De Moor, Peggy Schepens, Robrecht Vanden Thoren) & regisseur (Nicolaas Rahoens). Tickets, inclusief receptie, via Kinepolis Oostende. Nadien kan je de film ook meepikken op deze locaties

Bekijk ook

2 Belgische wereldpremières op 1 avond!

Gisterenavond kleurde Cannes eventjes zwart-geel-rood. Op het programma stonden de wereldpremière van maar liefst twee …