Adam & Eva opnieuw in de zalen!

Na een uitverkochte tour langs cultuurcentra komt de nieuwste langspeelfilm van Nicolaas Rahoens nu ook naar het grote publiek. Vanaf woensdag 23 februari zal ADAM & EVA ook bij Kinepolis te zien zijn.

Na De Maagd Van Gent (2014) komt Nicolaas Rahoens met ADAM & EVA, een schitterende komedie die hij zelf scheef, regisseerde en monteerde. In de hoofdrollen zien we Bob De Moor, Peggy Schepens en Marijn Devalck. De Vlaamse Ardennen pronken als officieuze vierde hoofdrolspeler in de film. Geen verrassende keuze als decor, gezien Rahoens zelf afkomstig is uit de streek. Meer dan 300 inwoners acteerden ook mee in zijn film. Het resultaat is een volksfilm pur sang waar vriendschap, liefde en humor centraal staan.

“Ik heb alles zelf gedaan, dus voor mij is het moeilijk om de film zelf te beoordelen. Elk beeld heb ik tien keer gewikt en gewogen. Als je een grap tien keer na elkaar hoort, dan is de humor eruit. Het was dus bang afwachten hoe de film ging ontvangen worden door het grote publiek. Ik was dus maar wàt blij als ik ’s anderendaags de kritieken las in de krant : “A&E veruit beste komedie 2021!” in HLN en “Groots in zijn eenvoud!” in Het Nieuwsblad.” — Nicolaas Rahoens.

ADAM & EVA vertelt het verhaal van de neerslachtige Gentse professor Adam, wiens levenslust wordt aangewakkerd wanneer hij verliefd wordt op lokale schoonheid Eva. Op datzelfde moment ontstaat er een mooie vriendschap met de zieke kasteelheer Michiel.

“Met zo een dijk van een script kan je als acteur alleen maar vereerd zijn om er deel van uit te maken. En deze keer geen kolderhumor, nee hoor, deze keer intieme, intelligente humor. Humor waar ik zo van hou. Ikzelf heb de film nu al een paar keer bekeken en tóch blijft hij me steeds verrassen. Geloof me, zulk een films maken ze maar één keer om de tien jaar!” — Marijn Devalck.

Op vrijdag 10 september 2021 ging ADAM & EVA in première en sindsdien tourde de films langs Vlaamse cultuurcentra. De film won de prijs voor ‘Beste Komedie’ op de International Movie Awards in Rome.

Vanaf 23 februari is de film in alle Vlaamse Kinepolis bioscopen te zien. 

Bekijk ook

Dit zijn de winnaars van de competities van FFO23!

Tijdens de vijftiende editie van Filmfestival Oostende werden naar jaarlijkse gewoonte de winnaars binnen elke …