Adil & Bilall winnen belangrijke prijs in VS!

Bad Boys For Life van Adil en Bilall is in de VS bekroond met de NAACP-award voor Beste Film.

Zaterdag werden in Amerika de jaarlijkse NAACP-awards uitgereikt, ook wel bekend als de Image Awards. De focus ligt hierbij op de representatie van gekleurde mensen in film, televisie, muziek en literatuur.

De Afro-Amerikaanse burgerrechtenbeweging National Association for the Advancement of Colored People koos Bad Boys For Life van Adil El Arbi en Bilall Fallah als beste film. De actiekomedie, met Will Smith en Martin Lawrence als twee detectives in Miami, is het derde deel van de Bad Boys-franchise.

Ze wonnen in de categorie Beste Film van Da 5 Bloods, Jingle Jangle: A Christmas Journey, Oscarfavoriet Ma Rainey’s Black Bottom en One Night In Miami. Eerdere winnaars waren onder meer The Colour Purple en Malcolm X.

“Ik voel me zo gezegend, vereerd en dankbaar!”, schrijft Adil op Instagram. Ondertussen werkt het duo aan verschillende projecten in binnen- en buitenland, waaronder het vierde deel van Bad Boys.

Bad Boys for Life werd eerder al op Box Office Mojo uitgeroepen tot de meest succesvolle film van 2020 aan de Amerikaanse box-office. De film bracht 204,4 miljoen dollar op in de VS. Hij won afgelopen jaar ook de People’s Choice Award voor Film van het Jaar en Will Smith won de award voor Acteur van het Jaar.

Bad Boys For Life kan je o.a bekijken via Google Play, Apple TV  en Streamz+.  Je kan ook in de drive-in van Kinepolis on tour terecht op 1 en 4 april, om de film op groot scherm te zien. Tickets kan je hier bestellen.

Bekijk ook

Opnames gestart voor Noise!

De opnames van Netflix’ nieuwe psychologische thriller Noise zijn gestart. De Belgisch-Nederlandse film is geschreven door …