Adil en Bilall gaan Batgirl-film voor Warner en DC regisseren!

Adil El Arbi en Bilall Fallah zetten hun Amerikaanse koers verder, ze zullen nu ook de nieuwe Batgirl-film regisseren.

Gisteren werd bekend gemaakt dat Warner en DC voor hun nieuwe superheldenfilm Batgirl in zee gaan met het Belgisch-Marokkaanse regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah. Het was al een tijdje bekend dat Warner Bros op zoek was naar een nieuwe regisseur, nadat Joss Whedon (The Avengers) het project had verlaten. Het wordt hun tweede Hollywood-film, na hun Amerikaanse debuut met de derde Bad Boys-film vorig jaar.

“Adil en Bilall hebben een opgewonden en vreugdevolle energie, die aanstekelijk is, waardoor ze de perfecte filmmakers zijn voor dit Batproject”, zegt Producente Kristin Burr (Cruella). “Met Batgirl hopen we het publiek mee te nemen op een leuke rit en een andere kant van Gotham te zien.”

Het script werd geschreven door Christina Hodson (The Flash, Bumblebee, Birds of Prey) en gaat over Barbra Gordon, de dochter van Gothams politiecommissaris James Gordon, die Batman & Robin bijstaat als Batgirl.

Er zijn nog geen details bekend over het feit of de film zich al dan niet afspeelt in het Batman-universum, het DC Extended Universe, of op zichzelf staat. Het verhaal werd in de jaren 60 in het universum van stripproducent DC Comics geïntroduceerd om meer vrouwelijke fans aan te trekken.

Momenteel zijn Adil en Bilall aan het draaien voor hun nieuwste Belgische film Rebel. 

Bekijk ook

Opnames J’aime La Vie gingen van start!

Mathias Sercu schrijft en regisseert eerste langspeelfilm J’aime la vie, een productie van Lunanime, in …