Adil en Bilall op Point Of U festival!

Zaterdag ging in Antwerpen de tweede editie van Point Of U van start, een festival met workshops van o.a. Adil en Bilall.

Na het grote succes van de eerste editie van Point Of U– Filmfest afgelopen zomer, gaan Adil El Arbi en Bilall Fallah ook dit jaar weer op zoek naar de makers van morgen. Het regisseursduo blijft nu even in het land, want begint binnenkort aan de opnames van hun nieuwe film Rebel.

Wanneer de opnames kunnen beginnen van hun Marvel-serie, Beverly Hills Cop 4 en de volgende Bad Boys-film is nog even onzeker door de pandemie. Ondertussen deed Bad Boys For Life het erg goed het afgelopen jaar, hij stond bovenaan de box-office in 2020.

Vorige week verkoos de burgerrechtenbeweging National Association for the Advancement of Colored People hem nog als beste film. De actiekomedie, met Will Smith en Martin Lawrence als twee detectives in Miami, is belangrijk voor de Afro-Amerikaanse gemeenschap.

Adil en Bilall zijn dankbaar voor alle appreciatie, maar blijven er zeer bescheiden onder. De jongeren op Point Of U kijken naar hen op, maar het duo zegt dat ze dat zelf niet echt merken. Ze vinden dat ze tenslotte ook nog maar aan het begin van hun carrière staan en nog veel te leren hebben.

De jongeren zullen tussen 3 april en 18 april verschillende corona proof workshops volgen zoals scriptontwikkeling, storytelling en regie. Vervolgens gaat de POU-squad over tot opnames en montages met de Samsung Galaxy S21.

Point of U is een nieuw creatief festival met één doel voor ogen: jonge – rookie & pro – filmmakers, Youtubers, TikTokkers, vloggers en online video content freaks samenbrengen om te experimenteren en brainstormen over de toekomst van cinema. Point of U is een initiatief van Hakuna Academy, WAJOW, De Studio en Stad Antwerpen.

Bad Boys For Life kan je o.a bekijken via Google Play, Apple TV  en Streamz+. 

Bekijk ook

Hotel Centaur zoekt hulp!

De Grieks-Belgische kortfilm Hotel Centaur heeft jouw hulp nodig.  De opnames van de film zijn …