Al 100.000. mensen zagen ‘Marina’ in de bioscoop

Blij voor Stijn Coninx en Matteo Simoni dat ‘Marina’ aanslaat.  Want jawel, de film vindt duidelijk zijn publiek.  Een goeie dikke week nadat de film uitkwam, heeft ‘Marina’ al maar liefst 100.000. bezoekers mogen verwelkomen.  Zoals eerder deze week vermeld staat ‘Marina’ daarmee op een stevige eerste plaats in de top-10 van de Vlaamse bioscopen.

Natuurlijk kon Peter Craeymeersch dit fotomoment niet zomaar aan zich voorbij laten gaan.  De grote baas van het Filmfestival van Oostende staat graag op foto’s en laat steevast de affiches inlijsten van de Vlaamse films waarvan het bezoekersaantal op veel nullen eindigt. En dat met de steun van het VAF.  Wat die steun inhoudt is ons niet meteen duidelijk. Misschien betaalt het VAF de kosten voor het inlijsten van de affiche.  Als er 100.000. toeschouwers geweest zijn, zoals nu met ‘Marina’ het geval is, krijgt de kader die hij overhandigt de naam mee van de ‘Gouden Award’.  Zijn het 200.000. toeschouwers dan heet de trofee de ‘Platina Award’ en voor 400.000. toeschouwers plakken Peter en zijn kompanen graag de term ‘Diamanten Award’ op de affiche.

TEVREDEN TOESCHOUWERS 

In ieder geval, los van het geluk dat Stijn Coninx heeft om samen met Peter op de foto te mogen, is het natuurlijk geweldig nieuws dat ‘Marina’ zo goed werkt.  En het ziet er naar uit dat er nog wel een ontmoeting zou kunnen volgen tussen Peter en Stijn.  Want die 200.000. toeschouwers lijken absoluut haalbaar voor ‘Marina’.  Want de toeschouwertevredenheid blijkt heel hoog.  Bij Cinenews krijgt de film 16 op 20 en bij het internationale imdb 7,8 op 10. ‘Het Vonnis’, die andere Vlaamse hitfilm die intussen over de 300.000. toeschouwers zit, haalt bij Cinenews 14 op 20 en bij imdb 7,4 op 10.

PRIJS VOOR LUIGI LO CASCIO

Naast Matteo Simoni en Evelien Bosmans, spelen Luigi Lo Cascio (‘La Meglio Gioventù’) en Donatella Finocchiaro de ouders van Rocco.   Luigo Lo Cascio won vorig weekend op het Filmfestival van Rome de Prize Agis Scuola (Young Audience Award).

‘Marina’ is een productie van Peter Bouckaert voor Eyeworks, in coproductie met de gebroeders Dardenne en het Italiaanse Orisa Produzioni.  De film kon rekenen op steun van o.a. het VAF/Filmfonds, één, Wallimages en de Belgische tax shelter voor filmfinanciering.

De film kwam in België uit op 6 november en wordt verdeeld door KFD (Kinepolis Film Distribution).

MARINA GRATIS NAAR DE BIOSCOOP

Er staan nog een paar Marina-acties op de agenda de komende dagen :

– woensdag 20 november : op suggestie van Rocco Granata om iets te doen voor de slachtoffers van de Filippijnse tyfoon Haiyan, wordt de opbrengst van de 20u vertoning van ‘Marina’ in Kinepolis Gent integraal doorgestort aan slachtofferhulp

– op zondag 24 november organiseert Kinepolis Group een Marina-dag in al haar bioscoopcomplexen : alle Marina’s mogen die dag op vertoon van hun identiteitskaart, gratis naar ‘Marina’.  Pech voor de Marina’s die intussen hun naam hebben laten veranderen omdat ze met zo’n voornaam niet door het leven wilden.

 

zie ook :

Er is nu ook een propere affiche van ‘Marina’

 ‘Marina’ en ‘Het Vonnis’ op 1 en 2 in Vlaamse bioscopen

Een gesprek met Matteo Simoni, de acteur achter Rocco Granata

Matteo Simoni over ‘Marina’ voor de opnamen begonnen

Matteo Simoni over ‘Marina’ tijdens de opnamen

Sneaks van ‘Marina’ laten allerbeste vermoeden

Verslag van de eerste sneak

De eerste trailer van Marina is klaar

Matteo Simoni en Evelien Bosmans naakt

Op de set van Marina

Stijn Coninx monteert ’Marina’

Evelien Bosmans is Marina

Lou Berghmans, D.O.P. van Marina

Stijn Coninx en zijn Marina

Het Witte Doek 13

Stijn Coninx stelt zijn cast voor

 

Bekijk ook

Streamz Academy zoekt aanstormend schrijftalent!

Streamz daagt iedereen met een kriebelende pen uit om zich in te schrijven voor de …