Home / Nieuws / In de zalen / Al meer dan 500.000. bezoekers voor’ FC De Kampioenen 2 – Jubilee General’

Al meer dan 500.000. bezoekers voor’ FC De Kampioenen 2 – Jubilee General’

Afgelopen weekend overschreed ‘F.C. De Kampioenen 2 – Jubilee General’ de kaap van de 500.000 bezoekers. Nog geen volle vier weken na de opening op 28 oktober staat de teller al op 508.000. bezoekers. In een context van uitzonderlijk zacht herfstweer tijdens de openingsweek, terreurdreiging en een uitermate competitief bioscoopaanbod mag de film dan ook gerust een fenomeen genoemd worden.

De eerste film, ‘FC De Kampioenen : Kampioen zijn blijft plezant’, lokte in totaal 725.000. toeschouwers, maar had toen het voordeel dat hij uitkwam aan het begin van de kerstvakantie, wanneer het doelpubliek van dit soort ontspanningsfilm tijd in overvloed heeft. De film had toen maar 3 weken nodig om 500.000. toeschouwers te lokken.

Aanvankelijk wou filmverdeler Independent Films ook de tweede film uitbrengen aan het begin van de kerstvakantie, maar de mannen van ‘Safety First’ kwamen roet in het eten gooien door de release van hun film precies op dezelfde datum te posteren.  En aangezien ze voor hun eigen veiligheid van geen wijken wilden weten, schoof distributeur Independent Films de release van de tweede Kampioenen-film dan maar enkele maanden naar voor. Wat meteen ook betekende dat hij in minder dan geen tijd klaar moest zijn.  De laatste opnamen vonden plaats eind augustus.

Het is al de vierde film op rij van Jan Verheyen die meer dan 400.000. toeschouwers lokt (na ‘Dossier K.’, ‘Zot van A.’ en ‘Het Vonnis’).

‘FC De Kampioenen 2 – Jubilee General’ is een film van Jan Verheyen met naast de voltallige FC De Kampioenen-cast ook Jacques Vermeire, Carry Goossens en Sven De Ridder. De film werd geproduceerd door Skyline Film &TV / De Mensen met de steun van Screen Flanders en het Stap-programma van Telenet. Hij wordt verdeeld door Independent Films.

 

Zie ook : 

de trailer van ‘FC De Kampioenen 2’

beste opening ooit voor een Vlaamse film

‘FC De Kampioenen : Kampioen zijn blijft plezant’ ging ook vlot over de 500.000.

Bekijk ook

Speciale vermelding voor Retrospekt op Brussels International Film Festival!

Zonet vond de slotceremonie plaats voor de derde editie van het Brussels International Film Festival. …