Al swingend richting Belgische première  met de videoclip van Yuku en de Himalayabloem!

Op zondag 16 oktober gaat de hartverwarmende familiefilm Yuku en de Himalayabloem van de Belgische regisseur Arnaud Demuynck en de Franse regisseur Rémi Durin in première op Film Fest Gent. De film zit vol mooie melodietjes en aanstekelijke liedjes.

Al zingend gaat Yuku, het kleine muisje, op zoek naar de eeuwige Himalayabloem. Terwijl ze betoverende liedjes zingt op haar ukelele, sluit ze verrassende vriendschappen met de dieren in het bos.

Van grappige ska tot ontroerende blues, van waanzinnige rap tot een swing die koning Lowietje waardig is (knipoog naar het Jungle Boek), van een filosofische ballade tot een boogiewoogie: deze film nodigt cinemaliefhebbers uit om te zingen en mee te wiebelen op hun stoel.

Speciaal voor de film is er nu ook een videoclip met een extra nummer dat niet in de film zit, maar als bonus track apart werd ingezongen, door o.a. Bent Van Looy, Tine Embrechts, Gloria Monserez, Lucas Van den Eynde en Lotte Villays.

Feestelijke première

Yuku en de himalayabloem gaat in première op Film Fest Gent, op hun Kidsproof Zondag (16 oktober – 14:00). De Vlaamse stemmencast en regisseur Arnaud Demuynck komen langs om de film te presenteren.Achteraf kan je in het Film Fest Café meezingen met de liedjes uit de film tijdens een exclusief mini-concert van onder meer Lotte Villays, Bent Van Looy en Tine Embrechts!

Dompel je onder in de wereld van Yuku met het interactieve Gamelab van JEF of kruip in de huid van een van de personages door je te laten schminken als een van de diertjes!

Planning
13:30 Rode loper moment

  • in aanwezigheid van regisseur Arnaud Demuynck en de stemmencast Lotte Villays, Bent Van Looy Gloria Monserez, Tine Embrechts, Lucas Van den Eynde en de kindercast: Unique Flowers, Molly Baeken, Romy Van Minnebruggen, Rocky Sturm
14:00 Start film
15:10 Start Q&A met cast en regisseur in de zaal
15:30 Start concert met Bent Van Looy, Tine Embrechts en Lotte Villays
Vanaf 19 oktober brengt distributeur JEF de film uit in bioscoop

Bekijk ook

Dit was het Debat van de Ensors 2023!

Op zondag 29 januari, de derde dag van het Filmfestival te Oostende, vond het Debat …