Albatros verkozen tot beste Europese televisieserie!

De Vlaamse televisieserie Albatros heeft vrijdagavond in Duitsland de Prix Europa voor beste Europese fictieserie gewonnen. 

Vrijdagavond kaapte Albatros de hoofdprijs weg in de categorie TV-fictie op de uitreiking van de Prix Europa. De prestigieuze Europese prijzen belonen elk jaar de beste televisie-, radio- en onlineproducties. Dit jaar vond de uitreiking plaats in Potsdam in Duitsland. Na Tytgat chocolat in 2017 en Gevoel voor tumor in 2018, is het de derde keer in vijf jaar tijd dat een VRT-fictiereeks deze prestigieuze onderscheiding in de wacht sleept. De openbare omroep was met negen producties genomineerd voor de Prix Europa, waaronder ook We moeten eens praten van productiehuis De Mensen.

Albatros is een tragikomische fictiereeks waarin tien zwaarlijvige mannen en vrouwen hun leven willen beteren en daarom deelnemen aan het afslankkamp Albatros in de Ardennen. Onder meer Ruth Beeckmans, Benny Claessens en Dominique Van Malder tekenden voor de hoofdrollen.

De serie werd geregisseerd door Wannes Destoop: “Wij zijn enorm blij met deze uitzonderlijke erkenning en ik draag deze prijs op aan de acteurs, die zich letterlijk en figuurlijk hebben willen blootgeven voor dit verhaal.”

Albatros is een productie van Gilles De Schryver, Gilles Coulier en Wouter Sap voor De Wereldvrede en Canvas. Eerder deze week won De Wereldvrede, samen met Lecter Scripted Media, ook al de ‘Student jury prize for best short form series’ op het prestigieuze Canneseries voor de Eén-reeks Lockdown.

Daarnaast was het nog een vruchtbare week voor de VRT. Tekens van leven (Ketnet/De Mensen) won afgelopen dinsdag een International Emmy Kids Award in de categorie ‘Factual & entertainment’. De Canvas-docureeks De onfatsoenlijken won woensdag de hoofdprijs op het New York Festivals TV & Film Awards in de categorie ‘Best documentary – social issues’.

Bekijk hier onze interviews met de cast van Albatros.

Bekijk ook

Laatste keer Cannes voor Dirk Impens!

Vandaag gaat het Filmfestival van Cannes van start en het wordt een spannende editie dit …