Home / Nieuws / Binnenkort / ‘All Of Us’ en ‘The Barefoot Emperor’ in Officiële Selectie van Film Fest Gent!

‘All Of Us’ en ‘The Barefoot Emperor’ in Officiële Selectie van Film Fest Gent!

All Of Us, de nieuwe film van Willem Wallyn met indrukwekkende ensemblecast, en The Barefoot Emperor van Peter Brosens en Jessica Woodworth maken deel uit van de Officiële Selectie van Film Fest Gent.

All of Us, een film van Willem Wallyn

All of Us is de nieuwe film van scenarist-regisseur Willem Wallyn die een indrukwekkende ensemble cast wist te strikken met bekend en minder bekend Vlaams talent:
Maaike Neuville, Barbara Sarafian, Jan Hammenecker, Joke Devynck, Bruno Vanden Broecke, Wim Opbrouck, Tom Vermeir, Delfine Bafort, Gilles De Schryver, Ella Leyers, Janne Desmet, Anne-Laure Vandeputte, Dominique Van Malder, Kris Cuppens en Janelle Vanes.

De film vertelt het tragikomische verhaal van huisvrouw Cathy (Maaike Neuville), die nog maar enkele maanden te leven heeft. Ze komt terecht in een zelfhulpgroep van terminaal zieke patiënten (Joke Devynck, Jan Hammenecker, Bruno Vanden Broecke), geleid door therapeute Els (Barbara Sarafian) die zelf in volle midlifecrisis zit. Cathy beslist om haar familie niet in te lichten over haar toestand, maar ze heeft een plan. Samen met de andere leden van de praatgroep begint ze haar toekomstplannen en die van haar medepatiënten vorm te geven.

Een grappig maar aandoenlijk verhaal over het leven zelf.
De film komt op 8 januari 2020 uit in de bioscoop.

The Barefoot Emperor, een film van Peter Brosens en Jessica Woodworth

The Barefoot Emperor is de vijfde speelfilm van het regisseursduo Woodworth en Brosens. De film werd in het najaar van 2018 gedraaid op de Kroatische Brijuni-eilanden. Naast Peter Van den Begin zijn er opnieuw belangrijke bijrollen voor Lucie Debay, Bruno Georis en Titus De Voogdt. Daarnaast duiken ook Geraldine Chaplin en Udo Kier op, twee klinkende namen uit de internationale filmwereld.

De film vertelt hoe de laatste Koning der Belgen de eerste Keizer van Europa wordt. Peter Van den Begin speelt opnieuw Nicolas III, Koning der Belgen. In King of the Belgians zag hij zijn koninkrijk uiteenvallen, in The Barefoot Emperor raakt de koning door een geweerschot in Sarajevo gewond aan het oor en wordt hij wakker in het zomerverblijf van Tito, de voormalige president van Joegoslavië, op een eiland voor de westkust van Kroatië. Hij probeert te ontsnappen, maar wordt tegengehouden en door een speciale delegatie benoemd als eerste Keizer van het nationalistische Nova Europa. Maar de koning wil niet langer zijn leven door anderen laten bepalen en neemt het lot in eigen handen.

Op 5 februari komt The Barefoot Emperor 2020 uit in de bioscoop, en gaat morgen in wereldpremière op het Toronto International Film Festival, in de Contemporary World Cinema-sectie.

Bekijk de teaser van All Of Us

Bekijk de trailer van The Barefoot Emperor

Bekijk ook

Schilders op Docville!

Ook dit jaar strijden er weer tien documentaires op DOCVILLE voor de titel van Beste …