Home / Nieuws / Varia / Amira Daoudi ontwierp verschillende affiches voor ‘Lucifer’ van Gust Van den Berghe

Amira Daoudi ontwierp verschillende affiches voor ‘Lucifer’ van Gust Van den Berghe

Amira Daoudi studeerde grafische kunsten aan Sint-Lukas in Brussel. Een school waar ook een filmafdeling is.  Maar daar studeerde Gust Van den Berghe niet.  Gust zat aan het RITS.  Maar zijn neus voor talent en schoonheid, leidde hem al vlug naar Amira Daoudi. Hij had al eerder een beroep op haar talent gedaan voor Amira helemaal gelanceerd werd met de prachtaffiche die ze voor zijn film ‘Blue Bird’ ontwierp.Tegenwoordig is ze wellicht de meest gevraagde affiche-ontwerpster van België.  Voor de nieuwste film van Gust Van den Berghe ontwierp ze eigenlijk drie affiches.  In een lettertype dat verwijst naar de tijd waarin Joost Van den Vondel het boek schreef waarop de filmmaker zijn ‘Lucifer’ baseerde. En voorzien van Gutenberg-achtige tekeningen, die wel meer voorkwamen in illustraties van de 17de eeuw.

Amira Daoudi ontwierp ook de affiches voor ‘Rundskop’, ‘The Invader’, ‘Het varken van Madonna’, ‘Pulsar’, ‘Monkey Sandwich’, ‘Empire of Dust’, ‘Epilogue’, ‘Little Black Spiders’ ‘À perdre la raison’, ‘I’m the same, I’m an other’, ‘La tendresse’, ‘Puppylove’, ‘Before the last curtain falls’, ‘Son Epouse’ en nog meer nieuwe Vlaamse films die we de komende weken en maanden te zien krijgen zoals ‘Addicted to every possibility’, ‘N : the madness of reason’, ‘Image’ en ‘Waste Land’.

In ieder geval, wij zijn blij dat we hier de drie ontwerpen kunnen laten zien die Amira Daoudi voor de nieuwste film van Gust Van den Berghe ontwierp.

Dit is de affiche die je in de bioscopen te zien krijgt :

En dit zijn de affiches die helaas slechts een beperkt leven zullen leiden.

 

 

De film van Gust Van den Berghe heeft intussen ook een eigen site : www.luciferthefilm.com

Zie ook :

‘Lucifer’ nu al een festivalhit

Patrick Duynslaegher over ‘Lucifer’

Trailer ‘Lucifer’

Bekijk ook

Win een dvd-pakket!

Enkele studenten zijn bezig met een onderzoek naar de bekendheid van CINEMATEK, jij kan een …