Anemone Valcke over Cool Abdoul!

Cool Abdoul, de biopic over de ‘rise and fall’ van de beroemde/beruchte Gentse bokslegende Ismaïl ‘Cool’ Abdoul, komt op vrijdag 15 oktober 2021 naar de Vlaamse zalen.

Cool Abdoul bokst een thuismatch op de dag van release, dan wordt de film namelijk in première getoond op Film Fest Gent. Het is de eerste langspeelfilm van regisseur Jonas Baeckeland en kan rekenen op een mooie hoofdcast met onder andere Nabil Mallat (Ismaïl), Anemone Valcke (Sylvie), Johan Heldenbergh (Ron) en Steef Cuijpers (Mike).

Fikry El Azzouzi maakt met deze film zijn debuut als filmscenarist. Het scenario werd geschreven door hem, Jonas Baeckeland en Wouter Van HaverCool Abdoul werd geproduceerd door Lize Lefaible en Peter De Maegd van Potemkino, in co-productie met N279 Entertainment (NL) & Beluga Tree (BE).

Anemone Valcke is momenteel ook te horen in Storm Lara, een vierdelige dramareeks op Streamz. Ze speelt een vaak terugkerende beller in het radioprogramma van hoofdrolspeelster Ella Leyers (Professor T., De 13 Geboden).

Daarnaast schrijft Valcke momenteel aan een eigen reeks, No hard feelings kreeg in maart scenariosteun van het VAF. Ze schrijft de serie samen met bevriende actrice Charlotte De Bruyne en schrijver/regisseur Sophie Kurpershoek.

Cool Abdoul komt op 15 oktober 2021 in de zalen, bestel hier alvast je tickets voor de vertoning op Film Fest Gent. Storm Lara kan je integraal bekijken op Streamz.

Bekijk ook

Wine Dierickx over Kom hier dat ik u kus!

Kom hier dat ik u kus is nu eindelijk te zien in de zalen, met Wine …