Angelo Tijssens kijkt uit naar de catering van ‘Trouw met Mij’

Angelo Tijssens is een naam die bij velen geen belletje doet rinkelen.  Niet omdat er iets aan je belletje scheelt, neen. Maar hou dat belletje maar klaar, want straks maakt het meer lawaai dan de klokken van Rome. Gilles Coulier, in filmland unaniem uitgeroepen tot één van de allergrootste beloftes, weet inmiddels al wat hij aan Angelo heeft.  Een scenarist zoals er geen tweede te vinden is en een acteur zoals er geen tweede te vinden is.  Acteren doet hij voornamelijk in het theater, met ‘Ontroerend Goed’.  Maar je ziet hem geregeld op tv en in de filmzaal. En er komt meer. Meer film.  Dus Angelo staat hier zeker op zijn plaats.  Hij mag onze vragen beantwoorden.  Graag.

1) Er zijn in 2014 vrij veel Vlaamse films uitgekomen.  Welke vond u persoonlijk de beste? En eventueel waarom?

 

‘Kid’. Omdat het de beste is. En omdat ik niet veel anders gezien heb.

 

2) Wie is voor u de Vlaamse filmfiguur van het jaar ? 

 

Ik vind wat er in Gent aan het gebeuren is, op het filmfestival, alsmaar boeiender worden.

 

3) Waar hoopt u in 2014 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

 

Wel, er na nieuwjaar begint Kadir Balci te draaien aan ‘Trouw met mij’, en ik loop daar ook rond. Daarna moet er hard gewerkt worden aan ‘Letter to yourself’, de film die Alexander Devriendt en ik bij Ontroerend Goed gaan maken, en ik hoop dat er in de loop van het jaar nog méér boeiende projecten binnenrollen.

 

4) Welke zijn de Belgische en eventueel internationale films waar u naar uitkijkt?

 

‘Trouw met mij’, uiteraard, alleen al omdat de catering volgens Kadir zeer goed zal zijn, ik kijk erg uit naar ‘Welp’ en naar wat die van De Wereldvrede gaan uithalen met ‘Bevergem’. Voor de rest: de nieuwe van Christopher Nolan, en een Gus Van Sant à la ‘Gerry’. En vier films van Fien Troch.

 

5) Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

 

Het wordt moeilijk om Charlotte De Bruyne niét te zien, en ik zal de laatste zijn om daarover te klagen. Gilles Coulier blijft beloftevol, gok ik, en ik ben vooral nieuwsgierig naar wat de ploeg van ‘Albert II’ dit jaar gaat maken. Er is nog zoveel Belgische geschiedenis aan het wachten op een semi-operette-pastiche.

 

6) Wie breekt er nationaal en internationaal door?

 

Charlotte De Bruyne. Dolores Bouckaert. Fien Troch.

(Foto Angelo : Sarah Eechaut)

 

TERUG NAAR DE LIJST

Bekijk ook

Streamz Academy zoekt aanstormend schrijftalent!

Streamz daagt iedereen met een kriebelende pen uit om zich in te schrijven voor de …