Anima kondigt officiële selectie aan!

Ondanks de huidige omstandigheden stelt Anima vandaag hun officiële selectie met trots voor.

Na een hectisch jaar en een succesvolle online editie, zal Anima 2022 een hybride vorm aannemen. Het animatiefilmfestival kijkt ernaar uit jullie in de zalen te zien én op het Anima Onlineplatform, van 25 februari tot 6 maart 2022. Met meer dan 1.500 inzendingen voor Anima 2022 zijn ze nu al druk bezig met het screenen en selecteren van films. De 41e editie zal alweer één worden met een bijzonder rijke selectie, met 108 titels in de internationale competitie en 22 in de Belgische.

Daarnaast selecteerden ze 52 films buiten competitie voor enkele speciale programma’s en evenementen: een nieuwe Queer Stories-avond die de LGBTQia+-liefde viert, de competitie VR-films, tal van programma’s voor kinderen, waaronder de grote terugkeer van Pingu op het witte doek, of de avant-première van De grote vakantie, de nieuwe aflevering van Paniek in het dorp, en nog veel meer. Anima organiseert ook een focus op de nieuwe generatie Tsjechische animatiefilmmakers, en op Franse animatiescholen, die films diverse films van hoge kwaliteit afleveren.

Futuranima, het professionele luik, vindt plaats van maandag 28 februari tot en met zaterdag 5 maart. Op 14 december kan je ook alvast bij Anima on Tour gaan kijken naar de beste kortfilms van de vorige editie, met o.a. Easter Eggs van Nicolas Keppens. Tickets daarvoor vind je hier.

Ontdek de officiële selectie kortfilms voor Anima 2022 hier. Op 1 februari wordt de rest van het programma onthuld.

Bekijk ook

Opnames gestart voor Noise!

De opnames van Netflix’ nieuwe psychologische thriller Noise zijn gestart. De Belgisch-Nederlandse film is geschreven door …