Anima vertroetelt het hele gezin!

De 41e editie van Anima, het Internationaal Animatiefilmfestival van Brussel, vindt plaats in een hybride versie, in de zalen (Flagey & Cinema Palace) en thuis (op Anima Online). 

© Pieter De Poortere/ De Hofleveranciers

Anima is en blijft hét festival voor elk publiek waar de jonge cinefiel in de watten wordt gelegd met een programma vol splinternieuwe langspeelfilms en kortfilmprogramma’s voor het hele gezin. Voor deze editie selecteerde Anima films uit de hele wereld met een brede waaier aan verhalen verteld in alle mogelijke stijlen en technieken. Het zijn grappige, ontroerende en grafisch vernieuwende films die zowel de allerkleinste als de grotere kinderen leuk zullen vinden. Bij de 8 langspeelfilms zitten verschillende nieuwigheden zoals De beste verjaardag ooit (4+), een film van Michael Ekblad (Molly Monster the Movie), waarin Kareltje Konijn op avontuur trekt.

Niet minder dan 9 compilaties van originele kortfilms tonen het beste van wat er aan animatie voor kinderen gemaakt werd. Vijf daarvan werden zorgvuldig samengesteld door Anima zoals het programma Patchwork (3+), zonder dialoog, een reeks ontroerende films voor de kleintjes en Draak Dries en de vliegende dokters (6+) over een prinses die liever dokter wil zijn. We beleven ook de terugkeer op het grote scherm van een paar heel populaire personages, met de lotgevallen van de beroemde pinguïn Pingu (3+), en de nieuwe belevenissen van de onverschrokken Cowboy en Indiaan in De grote vakantie (6+).

Naast de voorstellingen in de zaal zijn de kortfilmprogramma’s voor het jonge publiek overal ter wereld toegankelijk via Anima Online, het online platform van Anima. Het aanbod is enorm gevarieerd, met o.a. films die uitsluitend online te bekijken zijn, speciaal voor gezinnen die het festival thuis willen beleven. Zo zijn het sublieme Operatie Kerstman (5+), Buurman en Buurman verhuizen (3+) en de tutorials Super Fastoche (6+), exclusief op Anima Online te zien.

Voor het kinderprogramma heeft Anima opnieuw een KIDS PASS. Voor slechts 12€ krijgen kinderen toegang tot het volledige programma voor het jonge publiek op Anima Online. Met deze pass zijn de ouders zeker dat hun kroost geen toegang heeft tot volwassen content en kunnen zij hun kinderen in alle rust met volle teugen thuis laten genieten van de films.

De 41e editie van Anima vindt plaats van 25 februari tot 6 maart 2022. Ga alvast eens kijken op  www.animafestival.be

Bekijk ook

Opnames J’aime La Vie gingen van start!

Mathias Sercu schrijft en regisseert eerste langspeelfilm J’aime la vie, een productie van Lunanime, in …