Animal Tank stelt experimentele kortfilm voor!

Productiehuis Animal Tank en regisseur Thomas R Peeters stellen komende week de nieuwe experimentele kortfilm Empire Green voor.

Op 29 april zal de film in première gaan en 72u lang te zien zijn. Empire Green is een zinderend portret van een landschap. Het aanschouwt de aardse schoonheid als een nieuw fenomeen. De blik van de mens keert zich en kijkt nu met de ogen van een buitenstaander. Rododendrons brommen, drones ruisen, spechten sissen, daken knetteren, varens spannen op en bezoekers deinen mee in dit trillend stukje aarde dat Empire Green titelt.

Geleiders zetten signalen om in geluiden, polen in magnetisme, lichtstralen in groenen. Wie wie bestudeert, bespeelt, domesticeert of overwoekert is niet duidelijk, alles staat onder spanning, alles is onderdeel van één lange loop van leiden en geleiden, conflict en feedback, elektron en magnesia. De (ge)leider stelt scherp op vibraties en klanken waar we anders misschien ongevoelig voor zijn, maar hier alles overstemmend orkestraal zijn. In de hoop hier te aarden, camoufleert het met muzikaal struikgeruis en gemanipuleerd kleurenspel. De golflengte, toon- en kleurschakering verandert naargelang het moment van de dag. Het is bezig aan een trip ver weg van of naar hier. Spectrum is green. Immediate launch, one, two, three… (Tekst: Liene Aerts)

Empire Green gaat in online première op donderdag 29 april om 20u00 op www.empiregreen.be en zal daar 72 uur lang in loop vertoond worden.

Bekijk ook

Hotel Centaur zoekt hulp!

De Grieks-Belgische kortfilm Hotel Centaur heeft jouw hulp nodig.  De opnames van de film zijn …