Annabel Verbeke en Frederik Nicolai over ‘Borderline’!

Frederik Nicolai nodigde 6 regisseurs uit voor Borderline, Four Seasons in a Day van Annabel Verbeke is er daar één van.

Borderline is een zesdelige reeks auteursdocumentaires over grenzen en wat die doen met landschappen, gemeenschappen en levens. Auteur en producent Frederik Nicolai zette het project op poten met Off World, een onafhankelijk productiehuis voor auteursdocumentaires. De reeks wordt momenteel uitgezonden op Canvas, Vrt is één van de coproducenten.

Four Seasons in a Day van Annabel Verbeke is één van die 6 documentaires, die ondertussen al voor verschillende festivals geselecteerd werd en bij ons in première ging op Film Fest Gent. Het is een dynamisch portret van de grens tussen Ierland en Noord-Ierland op een zucht van de Brexit. Een ferry voert dagelijks passagiers over de Carlingford Lough, een adembenemend fjord dat in het oosten de grens tussen Ierland en Noord-Ierland vormt. Terwijl de grens onzichtbaar voorbijschuift, brengt de korte overtocht uiteenlopende gevoelens aan de oppervlakte.

Bekijk Borderline elke zondag om 21u50 op Canvas, 28 november wordt Four Seasons in a Day uitgezonden. Je vindt de reeks ook intergraal op Vrt Nu. Ontdek hier alles over de 6 verhalen. 

Bekijk ook

Wine Dierickx over Kom hier dat ik u kus!

Kom hier dat ik u kus is nu eindelijk te zien in de zalen, met Wine …