Anouk Fortunier over haar debuutfilm!

© Bart Baevegems

Sinds vorige week kan je in de bioscoop gaan kijken naar de familiefilm Mijn vader is een saucisse, geregisseerd door Anouk Fortunier.

Het speelfilmdebuut van regisseur Anouk Fortunier, met Johan Heldenbergh, Hilde De Baerdemaeker en Savannah Vandendriessche in de hoofdrollen, speelt sinds 23 juni in alle zalen. Op 19 juni was er op de eerste editie van FFO Nights van Filmfestival Oostende de langverwachte première. Mijn vader is een saucisse heeft misschien wel een foute titel, de film zelf is het zeker niet.

Jean-Claude van Rijckeghem schreef het scenario. Samen met Dries Phlypo van A Private View vroeg hij Fortunier om het boek Mon père est une saucisse van Agnès de Lestrade te verfilmen, nadat ze haar kortfilm Drôle d’oiseau zagen. Met dit verhaal, over een bipolaire vader en zijn elfjarige dochter, won ze in 2015 de publieksprijs op Film Fest Gent en de prijs voor het beste debuut op Kortfilmfestival Leuven.

Mijn vader is een saucisse is te bekijken in alle zalen. Drôle d’oiseau kan je hier bekijken.

Bekijk ook

2 Belgische wereldpremières op 1 avond!

Gisterenavond kleurde Cannes eventjes zwart-geel-rood. Op het programma stonden de wereldpremière van maar liefst twee …