Home / Nieuws / Arno in een film met Nathalie Baye

Arno in een film met Nathalie Baye

Er mogen dan weer uitzonderlijk veel films gedraaid worden aan Vlaamse kant, ook aan de Franstalige kant van België zit men niet stil. Jaco Van Dormael is zijn ’Tout nouveau testament’ aan het draaien met Benoît Poelvoorde en Catherine Deneuve, maar ook Arno is momenteel aan de slag als acteur.  Hij is te zien in ’Prejudice’ van Antoine Cuypers, aan de zijde van de gerenommeerde Franse actrice Nathalie Baye.

Nathalie Baye is een heel grote naam in Frankrijk. De actrice draaide onder meer films met François Truffaut, Jean-Luc Godard en Claude Chabrol. De jonge Brusselse regisseur Antoine Cuypers maakt met deze film, waarvoor hij zelf het scenario heeft geschreven samen met Antoine Wauters,  zijn langspeelfilmdebuut.  Maar in 2012 maakte hij al een opgemerkte kortfilm waarin Arno ook te zien ws, ’A New Old Story’.

Arno speelt een bijrol in de film.  De hoofdrollen zijn voor Nathalie Baye en voor Thomas Blanchard.  Ook de Franse acteurs Eric Caravaca, Loïc Corbery (onlangs nog aan de zijde van Emilie Dequenne in ’Pas Son Genre’ van Lucas Belvaux) en Ariane Labed zijn te zien in de film waarvan de opnamen nu volop bezig zijn.  Producer van de film is Benoît Roland voor zijn productiemaatschappy ’Wrong Men’. De distributeur van deze film, die een Belgisch-Luxemburgs-Nederlandse samenwerking is, is Cinéart.

Arno Hintjens was vroeger nog te zien in ’Skin’ (1987) van Guido Henderickx en ’Camping Cosmos’(1996)  van Jan Bucquoy.  En ook in ’La Vie de Roger – Chanteur de Charme’ van Lionel Goldstein (pseudoniem van het regieduo Koen Mortier en Joe Vanhoutteghem) was hij schitterend. Sindsdien acteert hij alleen nog in Franstalige producties.

Bekijk ook

Deze Vlamingen hebben een nominatie te pakken voor Les Magritte du Cinéma

Vrijdag werden in Brussel door de Académie André Delvaux de nominaties bekendgemaakt voor de negende …