Artist in focus Sahim Omar Kalifa toont zijn nieuwe film en zijn volledige oeuvre in Leuven

 

‘Bad Hunter’, de nieuwe film van Sahim Omar Kalifa (bekend van de gelauwerde kortfilms ‘Baghdad Messi’ en ‘Land of the Heroes’), zal op 29 november in wereldpremière gaan op het Internationaal Kortfilmfestival in Leuven. ‘Bad Hunter’ wordt vertoond op de feestelijke openingsavond van het festival.

Tijdens de tiendaagse van het festival worden ook de eerdere kortfilms van Sahim vertoond.

’Bad Hunter’ speelt zich af in Koerdistan. Een jongeman gaat jagen op klein wild in de heuvels en is getuige van een verkrachting. Hij verjaagt de verkrachter en ontfermt zich over de jonge vrouw. Een redding die niet zonder gevolgen blijft … 

De Koerdisch-Belgische regisseur Sahim Omar Kalifa schreef ‘Bad Hunter’ samen met Jean-Claude van Rijckeghem. ‘Bad Hunter’ werd opgenomen in Iraaks Koerdistan in de zomer van 2013. A Private View produceerde de film.  Het is voor het eerst dat de regisseur met de productiemaatschappij van Jean-Claude Van Rijckeghem en Dries Phlypo werkt. In het verleden werden zijn films geproduceerd door a-team productions.

Het verhaal van de Belgisch-Koerdische regisseur Sahim Omar Kalifa leest als een filmscript. Als jongere maakt hij in zijn thuisland enkele kortfilms met zijn familieleden in Koerdistan.  Toen hij op de vlucht in ons land terechtkwam, belandde hij in Leuven.  Eerst studeerde hij boekhouding, maar in 2004 begon hij aan een filmopleiding aan de Brusselse filmschool Sint-Lukas. Zijn afstudeerwerk, ‘Nan’, werd meteen bekroond met een VAF Wildcard. Met dat budget maakte hij ‘Land of The Heroes’ (2010) dat tientallen prijzen wint in alle uithoeken van de wereld. Eind 2012 ging op het IKL ‘Baghdad Messi’ in wereldpremière. Ook deze film rijgt momenteel de bekroningen in snel tempo aan elkaar. ‘Bad Hunter’ is het laatste hoofdstuk in een succesvolle kortfilmcarrière.  Intussen werkt Sahim volop aan zijn langspeelfilmdebuut.

 

In Leuven kan je naar zijn volledige oeuvre gaan kijken.

Totale duur: 1u 14min / Vertoningen: 3 dec (19u45),
6 dec (14u) in Soetezaal

De film maakt ook deel uit van Programma 2 van de Vlaamse Competitie voor fictiefilms :

Totale duur: 1u 29min / Vertoningen: 30 nov (22u), 
2 dec (17u30), 4 dec (22u), 5 dec (19u45) in Soetezaal

Zie ook :

 

Interview Sahim Omar Kalifa naar aanleiding van ‘Baghdad Messi’

Bekijk ook

Opnames Holy Rosita afgerond!

Deze week werden de opnames van het langspeelfilmdebuut van Wannes Destoop (Albatros) afgerond, dat kondigt het …