Home / Nieuws / Astrid ‘Bryan’ Coppens speelt hoofdrol in Vlaamse film

Astrid ‘Bryan’ Coppens speelt hoofdrol in Vlaamse film

 

Eerder deze week oefende Astrid ‘Bryan’ Coppens het glamouraspect van haar rol al even in op de rode loper in Cannes (foto Jan Aelberts)

Half juni starten de opnames van ‘Verborgen Verlangen’, een feelgood-movie waarin Astrid Coppens haar eerste (film)hoofdrol vertolkt. Een film die al op 22 november in de bioscopen moet komen. 

Het wordt niet alleen het langspeelfilmdebuut van het mediafenomeen Coppens, ook de ervaren tv-regisseur Maarten Moerkerke maakt zijn filmdebuut met ‘Verborgen Verlangen’. En ook voor distributeur Kinepolis Film Distribution is het een debuut. Want het is de eerste keer dat KFD mee in zee stapt als producent.  Menuet, het productiehuis van Dirk Impens, is weliswaar de hoofdproducent.  Nu zijn poulain Felix Van Groeningen zelf in Hollywood zit, haalt Impens Vlaams Hollywood naar hier om een film te draaien.  Die film wordt een bewerking van ‘Het verlangen’ een Nederlandse komedie van Joram Lürsen. Een film die de vraag stelt in welke mate uiterlijk bepalend is voor (literair) succes. Luchtige Nederlandse films bewerken, het is een recept dat in ons land dat andere Gentse productiehuis Marmalade met wisselend succes toepast. 

DE LEEGTE DOORPRIKKEN

‘Het verlangen’ werd bij onze noorderburen eerder dit jaar uit en werd onder meer geloofd omdat de film “slim de leegheid van het literaire wereldje, de oppervlakkigheid van de media en van wat in ons land onder “glamour” wordt verstaan, doorprikt”, zo stelde Cinemagazine vast. Scenarist scenarist Frank Ketelaar haalde de inspiratie voor zijn verhaal onder meer bij Arnon Grünberg die ooit prijzen won met ‘De geschiedenis van mijn kaalheid’, een boek dat hij onder de totaal onbekende naam Marek van der Jagt had geschreven. En er waren nog wel meer literaire referenties in de film te vinden.  Schrijvers als Ronald Giphart, Mano Bouzamour en Robert Vuijsje deden cameo’s op de Frankfurter Buchmesse, er werd gefilmd in ‘De Wereld Draait Door’ met Matthijs van Nieuwkerk en Jan Mulder, kortom het literaire milieu speelde het spel mee. Benieuwd of bij ons de literaire wereld bereid zal zijn om mee te gaan met Astrid Bryan.

 

Tegenspelers met naam hebben Moerkerke en Impens alvast wel gevonden. Onder meer Roel Vanderstukken, Mathias Sercu, Dominique Van Malder, Kim Hertogs, Hans Royaards, Janine Bischops, Joke Devynck, Hans Van Cauwenberghe en Tania Kloek hebben al toegezegd.

Astrid Bryan Coppens stapte deze week even de helikopter in om een ‘rode loper’-moment mee te pikken in Cannes. Kwestie van het première-gevoel al wat in te oefenen (foto Jan Aelberts)

 

DIT IS DE SYNOPSIS

Astrid ‘Bryan’ Coppens ging al even ‘een rolletje spelen’ in het Zuiden van Frankrijk (foto Jan Aelberts)

Het gaat niet goed met de uitgeverij van de broers Vincent en Dennis Van Brakel: er wordt geen boek meer verkocht!   Maar alles verandert wanneer ze twee nieuwe manuscripten in handen krijgen: ‘Verborgen Verlangen’, een literair meesterwerk van de mensenschuwe Herman Schotte én een prulwerkje van een zekere Louise, een zeer aantrekkelijke schoenenverkoopster.

De twee broers overtuigen Louise en Herman om van rol te wisselen. Louise doet zich voor als de schrijfster van ‘Verborgen Verlangen’ en verkoopt het boek als geen ander. Herman krijgt eindelijk erkenning voor zijn werk en geniet van de recensies én de royalties. Want het boek wordt een echte bestseller en Louise ontpopt zich tot een ware mediaster.  Maar wanneer Herman jaloers wordt op Louise’s stijgende roem, start de strijd om erkenning… Vincent en Dennis moeten alles uit de kast halen om de uitgeverij te redden van een nakend schandaal.

 

 

Bekijk ook

Cesar-Diaz-Cinevox

‘Nuestras Madres’ van de Belgische/Guatemalaanse regisseur César Diaz, wint de SACD prijs op La Semaine de la Critique in Cannes

Op 22 mei werden de prijzen van La Semaine de la Critique in Cannes uitgereikt. …