Home / Nieuws / ‘Au Nom De La Terre’ met Veerle Baetens en Guillaume Canet kent een sterke start in Frankrijk!

‘Au Nom De La Terre’ met Veerle Baetens en Guillaume Canet kent een sterke start in Frankrijk!

Veerle Baetens © SeppevG

Het Franse landbouw-drama Au Nom De La Terre, met Veerle Baetens en Guillaume Canet, over een veehoudersfamilie die kost wat kost probeert te overleven, is bijzonder sterk gestart in Frankrijk.  De debuutfilm van regisseur Edouard Bergeon kwam op woensdag 25 september uit in de Franse bioscopen en behaalde op minder dan een week maar liefst 470.000 bezoekers. Dat is zonder twijfel indrukwekkend voor deze krachtige arthouse – film met een actueel thema. Deze openingscijfers zijn meestal aan de orde bij grote Franse komedies. Bij ons komt de film op 9 oktober in de zalen!

Ter vergelijking, The Broken Circle Breakdown, die in Frankrijk uitkwam onder de titel Alabama Monroe en het begin was voor Veerle Baetens’ Franse carrière, behaalde op zijn volledige carrière 400.000 bezoekers.  De Belgische distributeur is bijzonder opgetogen en vermoedt dat de film rond de 1,5 miljoen kijkers zal eindigen in Frankrijk.

Au Nom De La Terre wil ook de aandacht vestigen op een schrijnend probleem in  landbouw in Frankrijk en heel Europa. In Frankrijk pleegt elke dag een landbouwer zelfmoord, omwille van de onhoudbare druk om op te boksen tegen dalende prijzen die de consument voor lokale producten wil betalen. In België zijn geen cijfers bekend, maar zal de situatie niet rooskleuriger zijn.

Regisseur Edouard Bergeon werd ondertussen ook door de Franse president Macron uitgenodigd voor een vertoning van de film, gevolgd door een gesprek. De film wordt binnenkort vertoond op de Assemblee Nationale en in het Europees Parlement.

Veerle Baetens draait al enkele jaren verschillende films in Frankrijk. In België was ze laatst te zien in de één-reeks Tabula rasa. Momenteel draait Veerle Baetens de Franse reeks Cheyenne et Lola.

Au Nom De La Terre komt woensdag 9 oktober uit in de Belgische bioscoop en ging in september in Belgische première op het Filmfestival van Oostende. De film brengt het pakkende autobiografische verhaal van regisseur Edouard Bergeon, zoon van een Franse veehouder, die zijn vader op 38-jarige leeftijd verloor nadat hij diep in de schulden een wanhoopsdaad verrichtte. Veerle Baetens vertolkt de rol van de vrouw des huizes aan de zijde van de Franse acteur Guillaume Canet.

Bekijk ook

Tweede seizoen voor Belgische Netflix-productie!

Into the Night, de eerste Belgische serie die door Netflix geproduceerd werd, krijgt een tweede …