Home / Nieuws / In de zalen / ‘Baantjer, het begin’, met deels Vlaamse cast, vanaf vandaag in de zalen!

‘Baantjer, het begin’, met deels Vlaamse cast, vanaf vandaag in de zalen!

Baantjer, het begin is een Nederlandse langspeelfilm, die tevens geldt als smaakmaker voor de gelijknamige dramaserie, die later op VTM te zien zal zijn. In de film zijn enkele Vlaamse acteurs aan het werk: Tom Vermeir (Belgica, Seule à mon mariage, De dag), Maarten Nulens (Beau Séjour, Gevoel voor Tumor), Hélène Devos (BelgicaDownside Up) en Joren Seldeslachts (Spitsbroers, Beau Séjour, Blinker). In de serie krijgen we ook actrice Charlotte Vandermeersch (BelgicaDe Premier) te zien. Carl Joos (The Broken Circle Breakdown, Cordon, De Premier) schreef dan weer mee aan het scenario.

In de roerige jaren ‘80 wordt rechercheur Jurre de Cock (dan eind 30) gestationeerd in het rauwe politiestation aan de Warmoesstraat in Amsterdam. Samen met zijn nieuwe partner Montijn stuit De Cock op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix. Ze moeten alles op alles zetten om een drama op de kroningsdag te voorkomen.

Amsterdam, 1980. Het is de tijd van grote maatschappelijke veranderingen. Krakersrellen en demonstraties zijn de orde van de dag.
Te midden van dit alles begint de idealistische jonge rechercheur Jurriaan ‘Jurre’ de Cock (39) op Bureau Warmoesstraat. Hij wordt gekoppeld aan partner Tonnie Montijn (44). De twee zijn als water en vuur: Jurre, de jonge, stugge idealist uit Urk, die alles volgens het boekje wil doen; en Tonnie, die als geboren Jordanees met één been in de Amsterdamse onderwereld staat en het niet altijd even nauw neemt met de regeltjes. Ondanks hun verschillen raken de twee bevriend. Montijn introduceert zijn nieuwe partner ook thuis bij zijn moeder en zus.
Tonnies zusje Pien (27) is een betrokken, idealiste, die geen blad voor de mond neemt. Tussen Jurre en Pien heerst een voelbare spanning; een grote aantrekkingskracht die moeilijk te negeren is, ondanks de vriendschap met haar broer.
De Cock en Montijn stuiten op een moordzaak. Deze leidt naar een mogelijke aanslag op prinses Beatrix tijdens de kroning die over enkele dagen plaatsvindt. De bescherming van de aanstaande koningin geniet de hoogste prioriteit van de Amsterdamse politie. Het detective duo ontdekt dat het slachtoffer uit Antwerpen komt en wordt gekoppeld aan hun Belgische collega die ze op het spoor brengt van een criminele samenzwering die onderdeel blijkt van een veel groter plan.

Bekijk ook

Eerste Vlaamse Webserie voor kinderen!

Deze zomer springt iedereen op de fiets. In Cyclomax bedenken twee kinderen een game om …