Home / Nieuws / Binnenkort / ‘Baantjer’ wordt een film, met een Vlaams tintje

‘Baantjer’ wordt een film, met een Vlaams tintje

De Cock – met ceeooceekaa – is terug van weggeweest, en wel met een film.  De reboot van de Nederlandse politieserie oogt meteen ook erg Vlaams, en dat heet geen toeval.

Weinig Nederlandse series waren in Vlaanderen zo populair als ‘Baantjer’. Dat hebben de producenten goed begrepen: voor de film haalden ze heel wat Vlaams talent aan boord, om de film ook in onze zalen nog aantrekkelijker te maken. Zo prijken onder andere Charlotte Vandermeersch (Belgica, De Premier), Joren Seldeslachts (Spitsbroers, Beau Séjour, Blinker), Tom Vermeir (Belgica, De Dag), Maarten Nulens (Beau Séjour, Gevoel voor Tumor) en Hélène Devos (Belgica, Witse) op de affiche van ‘Baantjer: Het Begin’. 

Zoals de titel impliceert, keren we voor het plot terug naar de begindagen van enkele sleutelpersonages uit de serie. Zo maken we kennis met de jonge Jurre De Cock, die begin jaren ’80 gestationeerd wordt in het door krakers en punkers geplaagde Amsterdam. De Nederlandse acteur Waldemar Torenstra (Vechtershart, Divorce) kruipt voor deze reboot in de huid van Jurre de Cock. Zijn partner Tonnie Montijn wordt gespeeld door Tygo Gernandt (The Last Kingdom, Bloedlink). Tot de Nederlandse sterrencast behoren o.a. nog Lisa Smit, Fedja van Huêt, Jelka van Houten, Ruben van der Meer en Horace Cohen.

Ook in de crew zien we enkele Vlaamse gezichten terug. Zo zette Carl Joos mee zijn schouders onder het scenario, die eerder ook al aan ‘The Broken Circle Breakdown’ en ‘De Zaak Alzheimer’ meeschreef. VTM is dan weer coproducent, samen met RTL en Videoland.

Opnames in België

Maar bij dat namenlijstje stopt de Belgische input niet, want ook verschillende opnames vonden plaats in Antwerpen . Het verhaal speelt zich immers voor een deel af in België: het onderzoek naar een moordzaak in Amsterdam leidt De Cock en Montijn naar Antwerpen, waar ze hulp krijgen van de lokale autoriteiten. Het is ook in die afleveringen dat de Belgische cast haar opwachting maakt: Joren Seldeslachts vertolkt de rol van rechercheur Mertens; Maarten Nulens speelt diens collega. Tom Vermeir speelt de rol van Seppe Bruneau, één van de kopstukken van het Belgische drugskartel. Hélène Devos speelt diens jongere zusje, barvrouw Kitty Bruneau. In de serie maakt Charlotte Vandermeersch haar entree als Lacroix, een belangrijke schakel binnen de internationale geheime dienst.

De speelfilm ‘Baantjer het Begin’ is vanaf april 2019 te zien in de Belgische en Nederlandse bioscopen en dient als kick-off voor de gelijknamige dramaserie die later in België in zijn geheel op VTM te zien zal zijn. De opnames van de film en serie zijn momenteel in volle gang. Ze zijn op de voet te volgen via de Instagrampagina en Facebookpagina van de film. Hou Cinevox in de gaten voor de eerste beelden!

Bekijk ook

Wat doen ze in België in het water?

De Britse tv-maker Ricky Gervais is fan van de Eén-reeks De Twaalf, dat schreef hij …