Home / Nieuws / Op de set / ‘Baba Yega : the movie’ is ingeblikt

‘Baba Yega : the movie’ is ingeblikt

©Jeroen Leurs

Donderdag 30 november 2017 — Gisteren stond de laatste opnamedag van ‘Baba Yega: The Movie’ ingepland.  In de Commandobunker van Heuvelland stonden de vijf Baba Yega’s op de set met slechterik van dienst Cordelia Zen (vertolkt door Barbara Sarafian) en haar trawanten Briquet en Pinoît (Rik Verheyen en Tom Audenaert).

“We blikken terug op een fantastische draaiperiode”, aldus de producenten Jasper Moeyaert en Emanuel Vanderjeugd van Geromino, mensen die blijkbaar graag in superlatieven spreken.  “Samen met een waanzinnig getalenteerde crew en een enthousiaste sterrencast hebben we onze stille fantasie tot leven zien komen.  We zijn trots op de Baba-wereld die werd gecreëerd en we hopen dat mensen in de bioscoop evenveel plezier beleven als wij plezier hadden bij het maken van de film.”  Dat hopen wij uiteraard ook.

©Jeroen Leurs

In de film verdwijnt één van de vijf Baba’s van de aardbodem en moeten zijn vrienden hem terugvinden.  Daarbij nemen ze het op tegen de kwaadaardige Cordelia Zen, die alle kinderen van hun spontaniteit en levensvreugde probeert te bestelen. Naast de Baba Yega’s, Barbara, Rik en Tom spelen o.a. ook Joke Devynck, Marc Van Eeghem, Stefaan Degand en Sam Louwyck mee in de film. Baba Yega werd in 2016 bekend als winnaar van Belgium’s Got Talent.  Intussen zijn ze razend populair in Vlaanderen en omstreken.

©Jeroen Leurs

Niet alleen voor Baba Yega, maar ook voor het productiehuis Geronimo is het de eerste langspeelfilm. Het productiehuis is vooral bekend van ‘Helden Van Hier’ op VTM en de Emmy-genomineerde programma’s ‘Flying Doctors’, ‘Missie Mosango’ en ‘Soundtrack’. Geronimo springt met deze film op de trein van andere productiehuizen die met wisselend succes populaire tv-programma’s en fenomenen naar het grote scherm trachten te vertalen.

De film kwam tot stand met steun van o.a. VTM, Kinepolis Film Distribution en Telenet en wordt vanaf 28 maart 2018 in de bioscoopzalen verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD).

foto’s: ©Jeroen Leurs

©Jeroen Leurs

Bekijk ook

Een romantische komedie genaamd ‘Adam & Eva’

De Vlaamse Ardennen vormen het decor voor de romantische komedie Adam & Eva, een film van …