Backstory: Leen Dendievel!

Foto: Koen Bauters

Backstory is een podcast die niet alleen over de film gaat, maar ook over de mensen daarachter… Beluisteren kan via Apple Podcasts, Spotify en Soundcloud:

Sinds woensdag speelt Bittersweet Sixteen in de zalen, met o.a. Leen Dendievel. Helaas zullen de bioscopen zondag weer moeten sluiten, terwijl cultuur -ook volgens Leen- kleur brengt aan onze maatschappij. Omdat de actrice ook schrijft, vier boeken al ondertussen, redt zij het. Maar velen hebben het heel zwaar, waaronder ook jongeren.

Dat Dendievel gekozen werd om in Bittersweet Sixteen een speech te geven aan hen, is geen toeval. Ook in het dagelijks leven engageert ze zich om de jeugd toe te spreken in moeilijke tijden. Ze vertelt in deze aflevering van Backstory dat ze het zelf ook niet altijd even gemakkelijk had, maar dat waar je van komt niet bepaalt wie je zal worden.

In 2005 debuteerde Leen in de reeks 16+, 16 jaar later is ze op het grote doek te zien in de jongerenfilm Bittersweet Sixteen. In 2016 leerde het grote publiek haar kennen als Kaat uit Thuis, waar ze mee een lans brak voor transpersonen.

Backstory gaat over het belang van representatie in films en over hoe iemands achtergrond (etnische, seksuele, financiële, psychische, fysische, …) hem/haar/hen beïnvloedt in diens job. Beluister hier ook de vorige aflevering.

Bekijk ook

Opnames gestart voor Noise!

De opnames van Netflix’ nieuwe psychologische thriller Noise zijn gestart. De Belgisch-Nederlandse film is geschreven door …