Backstory: Peter Monsaert!

In deze derde aflevering van Backstory praten we met Peter Monsaert, wiens nieuwe film Nowhere nu te zien is in de zalen. 

Backstory is een podcast die niet alleen over de film gaat, maar ook over de mensen daarachter. We hebben het er o.a. over het belang van representatie in films en over hoe iemands achtergrond (etnische, seksuele, financiële, psychische, fysische, …) hem/haar/hen beïnvloedt in diens job. Beluisteren kan via Apple PodcastsSpotify en Soundcloud.

Foto: Frank Paemeleire

In deze aflevering van Backstory hebben we het met regisseur Peter Monsaert over Nowhere, zijn derde maatschappelijk geëngageerde film. Daarmee weet hij een belangrijke boodschap mee te geven, zonder al te moraliserend te werk te gaan. Hij vertelt hoe hij daarvoor gebruik maakt van verhalen uit het echte leven en welke waarden hij daarbij steeds in het achterhoofd houdt.

Het is niet voor het eerst dat Monsaert zich aan sociaal geëngageerd werk waagt. In het theater verwezenlijkte hij al enkele projecten, waaronder Vitrinetelevisie, en ook zijn vorige films Offline en Le Ciel Flamand plaatsten personages centraal die aan de rand van de maatschappij staan en een tweede kans krijgen.

Met zijn eerdere films wist Monsaert al cinema te brengen die iets vertelt over het mens-zijn. Met Nowhere doet hij hetzelfde. Intussen liggen er bovendien al nieuwe projecten klaar voor de regisseur: in 1989 gaat hij aan de slag rond de wreedheid van de mens. Tegelijkertijd schrijft hij aan een scenario samen met actrice Ruth Becquart.

Nowhere vertelt het verhaal van ex-truckchauffeur André (Koen De Bouw) die zijn dagen vult met het opknappen van een afgelegen baancafé. Zijn routineuze bestaan wordt verstoord wanneer hij de dakloze tiener Thierry (Noa Tambwe Kabati) betrapt op een poging tot inbraak. Sterk geraakt door zijn verhaal, neemt André hem onder zijn hoede en gaan ze op zoek naar Thierry’s familie. Tijdens de roadtrip groeit niet alleen een bijzondere vriendschap maar ook het besef dat ze elkaar nodig hebben om het verleden te laten rusten.

De film is nu te zien in de bioscoop. Beluister ook de vorige afleveringen van Backstory via Soundcloud, Apple Podcasts of Spotify.

Bekijk ook

Vlaamse feestdag met 11 filmparels van bij ons!

Streamz viert de Vlaamse feestdag met 11 filmparels ‘van bij onz’. De straffe selectie zal vanaf …