Home / Nieuws / Barbara Sarafian en Boris Van Severen schitteren naast internationale topcast in nieuwe dramareeks ‘Baptiste’

Barbara Sarafian en Boris Van Severen schitteren naast internationale topcast in nieuwe dramareeks ‘Baptiste’

© VRT

De spannende dramareeks Baptiste draait rond de koppige speurder Julien Baptiste (Tchéky Karyo), een personage dat ook al te zien was in het succesvolle The Missing.  Vanaf dinsdag 30 april wordt deze nieuwe serie uitgezonden op Eén.

Martha Horchner (Barbara Sarafian) is de ex-vriendin van Julien Baptiste en hoofd van de politie. Ze vraagt hem om hulp. Haar zoon Niels (Boris Van Severen) leidt een onderzoek naar een vermist meisje, Natalie, het nichtje van Engelsman Edward Stratton (Tom Hollander). Volgens Martha is de zaak gelinkt aan een Roemeense bende die aan sex trafficking doet en kan Julien Baptiste haar zoon helpen.

Samen met Niels en Edward begint Julien Baptiste aan een zoektocht, maar hij beseft al gauw dat niets is wat het lijkt. Waarom wil niemand spreken over het vermiste meisje? Wie is de man die Juliens vrouw Celia volgt? Wie is de geheimzinnige vrouw die sekswerkers helpt en rondbazuint dat Natalie naar Duitsland is gevlucht? Tegen de tijd dat Julien dit doorheeft, is hij zelf in de val gelokt en wordt zijn gezin bedreigd.

Barbara Sarafian: “Martha is een moeilijke vrouw die met een aantal problemen worstelt maar niettemin een topjob heeft. Ze is hoofdcommissaris, en die rang heeft ze dubbel en dik verdiend. Ze wordt beschouwd als schrander en intelligent en ze weet wat ze doet. In de loop van het verhaal wordt ze geconfronteerd met haar verleden en haar toekomst, en met die momenten kan ze moeilijk omgaan. Ze is heel streng geweest voor zichzelf en voor anderen. Ze is écht een moeilijke vrouw dus.”

© VRT

Boris Van Severen: “De eerste keer dat ik het script las was ik echt verbaasd hoe goed het geschreven is. Het is niet zomaar een politiedrama, het reikt veel verder. Er zijn heel veel plotwendingen, die niet zomaar uit de lucht komen vallen, ze worden zorgvuldig voorbereid zonder dat je het in de gaten hebt.”

Baptiste werd grotendeels opgenomen in Vlaanderen en Amsterdam. Het eerste deel van de zesdelige reeks werd geregisseerd door Ijslander Börkur Sigthorsson, de laatste drie afleveringen door Jan Matthys (Vele HemelsQuiz me Quick). Andere Belgische acteurs zijn Martha Canga Antonio (Black, Over Water), Tom Audenaert (BrabançonneBad Trip) en Manou Kersting (PipaUndercover). De reeks werd geproduceerd door Two Brothers Pictures voor BBC One in coproductie met CZAR TV, Eén en BNP Paribas Fortis Film Finance, en met de steun van Screen Flanders en de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid.

Baptiste is vanaf 30 april elke dinsdag om 21.30 uur te zien op Eén en is ook via VRT NU beschikbaar.

Bekijk ook

Kortfilmfestival Leuven on tour!

Kortfilmfestival Leuven gaat on tour! Laat je verrassen door 10 superstraffe productiesvan een nieuwe lichting …