Home / Nieuws / Binnenkort / ‘Bastaard’ dit najaar op het witte doek én slotfilm Filmfestival Oostende!

‘Bastaard’ dit najaar op het witte doek én slotfilm Filmfestival Oostende!

Bastaard is de allereerste langspeelfilm van regisseur Mathieu Mortelmans, die we kennen als regisseur van enkele afleveringen van succesvolle Vlaamse TV-reeksen zoals De Kroongetuigen, Vermist, De Bunker en Gent-West. Daarnaast regisseerde hij al enkele kortfilms (‘-Complices, Chambre Double en Les Naufragés’ waarmee hij meermaals in de prijzen viel.

De psychologische thriller Bastaard vertelt het verhaal van Daan, een zeventienjarige jongen die na de tragische dood van zijn oudere broer aan het hoofd komt te staan van een verscheurd gezin. De rouw lijkt onoverwinnelijk tot de familie de dakloze tiener Radja ontmoet. Daans moeder ziet een kans om de leegte in te vullen en biedt de onbekende jongen onderdak aan. Wanneer Daan merkt dat de nieuwkomer meer en meer macht krijgt over zijn kwetsbare moeder, bijt hij zich vast in Radja’s mysterieuze verleden…

De hoofdrollen worden vertolkt door Bjarne Devolder, Spencer Bogaert, Tine Reymer en Koen De Bouw. Daarnaast maken andere bekende acteurs als Lucas Van den Eynde, Arne De Tremerie, Sandrine André, Lukas Bulteel, César De Sutter, Els Olaerts, Dirk Roofthooft ook hun opwachting in deze thriller van Belgische bodem.

Bastaard zal tevens ook in première te zien zijn als slotfilm van Filmfestival Oostende op vrijdag 13 september.
Kinepolis Film Distribution (KFD) zal de film op 2 oktober uitbrengen in de Belgische zalen.

Bekijk ook

Kato De Boeck wint de BILL Award 2019!

Filmmaker Kato De Boeck wint de BILL Award 2019, de ULTIMA voor jong talent. Met …