Home / Nieuws / Festivals / ‘Beautiful Boy’ gaat in wereldpremière op het Festival van Toronto

‘Beautiful Boy’ gaat in wereldpremière op het Festival van Toronto

Het Filmfestival van Toronto (6/9 – 16/9) maakte zopas zijn selectie bekend.  Zoals te hopen en te verwachten was, is ‘Beautiful Boy’ van Felix Van Groeningen, de eerste Amerikaanse film van Felix van Groeningen, één van die films op het programma. ‘Beautiful Boy’ zal er zijn wereldpremière beleven en is er te zien in de Gala & Special Presentation Line Up. 

In zijn Engelstalig debuut, verbaast regisseur Felix van Groeningen (‘The Broken Circle Breakdown’, ‘De Helaasheid der Dingen’) eens te meer met een ontroerende film over hoop en liefde. Hij kon daarvoor rekenen op topacteur Steve Carell (‘The Big Short’, ‘Little Miss Sunshine’) en rijzende ster Timothée Chalamet (‘Call Me By Your Name’, ‘Interstellar’). Naast zijn trouwe bondgenoten, zoals cinematograaf Ruben Impens en monteur Nico Leunen, werkte van Groeningen voor het eerst samen met Plan B Entertainment, het inmiddels legendarische productiehuis van Brad Pitt dat eerder al tekende voor moderne klassiekers als ’12 Years a Slave’, ‘The Big Short’ en ‘Moonlight’.

‘Beautiful Boy’ vertelt het verhaal van een vader die machteloos toeziet hoe zijn zoon kampt met een drugverslaving en van het gevecht dat die zoon levert tijdens zijn ontwenningsperiode. Het scenario werd geschreven door Felix van Groeningen en Luke Davies. Ze hebben zich daarbij  gebaseerd op ‘Beautiful Boy: A Father’s Journey Through His Son’s Addiction,’ de memoires van New York Times-journalist David Sheff, een verslag van hoe zijn gezin omging met de drugverslaving van zijn zoon, en op ‘Tweak: Growing Up on Methamphetamines’, een boek waarin zoon Nic Sheff het relaas brengt van de tijd dat hij aan de drugs zat.

Naast Chalamet en Carell zien we onder meer Maura Tierney (‘E.R.’) en Amy Ryan (‘Gone Baby Gone’ en ‘Birdman’) in de film.

.De film werd gedraaid op locatie in Los Angeles en San Francisco. Impens en Leunen hadden eerder al internationale ervaring opgedaan. Impens draaide ook al de spraakmakende Franse film ‘Grave’ en stond onlangs ook achter de camera tijdens de opnames van ‘Mustang’, een film waarin Matthias Schoenaerts de hoofdrol speelt. Nico Leunen, de partner en vaste monteur van Fien Troch, die eerder in Hollywood met ‘Lost River’ ook al het regiedebuut van Ryan Gosling monteerde, leek aanvankelijk zijn planning niet te kunnen schikken voor ‘Beautiful Boy’, maar hij heeft net als Impens natuurlijk een verleden met Felix Van Groeningen.  Al van ‘Steve + Sky’, de eerste langspeler van de regisseur, werkt het trio samen. Ruben Impens was er zelfs nog iets eerder bij. Hij hanteerde al de camera toen Van Groeningen zijn kortfilm ’50CC’ regisseerde.

Zie ook : 

PosterBeautifulBoy

Bekijk ook

Korte film ‘White Goldfish’ van Jan & Raf Roosens geselecteerd voor Semaine de la critique!

De korte fictiefilm White Goldfish van Jan & Raf Roosens is geselecteerd voor de Semaine …