Home / Nieuws / Binnenkort / ‘Beautiful Boy’ heeft een trailer, Nederlandstalig ondertiteld

‘Beautiful Boy’ heeft een trailer, Nederlandstalig ondertiteld

Eerder al waren er wat losse beelden in omloop van ‘Beautiful Boy’, de eerste Amerikaanse film van Felix Van Groeningen (‘De helaasheid der dingen’, ‘The Broken Circle Breakdown’ en ‘Belgica’), maar nu is er ook een officiële trailer.  De langverwachte film waarin Timothée Chalamet (‘Call Me By Your Name’, ‘Lady Bird’) en Steve Carell (‘Little Miss Sunshine’, ‘Foxcatcher’) de hoofdrollen spelen, komt bij ons uit op 21 november.  Er is intussen ook al een Nederlands ondertitelde trailer.  Die ons alleen maar meer laat popelen om de film te zien. 

‘Beautiful Boy’ vertelt het verhaal van een vader die machteloos toeziet hoe zijn zoon kampt met een drugverslaving en van het gevecht dat die zoon levert tijdens zijn ontwenningsperiode. Het scenario werd geschreven door Felix van Groeningen en Luke Davies. Ze hebben zich daarbij  gebaseerd op ‘Beautiful Boy: A Father’s Journey Through His Son’s Addiction,’ de memoires van New York Times-journalist David Sheff, een verslag van hoe zijn gezin omging met de drugverslaving van zijn zoon, en op ‘Tweak: Growing Up on Methamphetamines’, een boek waarin zoon Nic Sheff het relaas brengt van de tijd dat hij aan de drugs zat.

Naast Chalamet en Carell zien we onder meer Maura Tierney (‘E.R.’) en Amy Ryan (‘Gone Baby Gone’ en ‘Birdman’) in de film.

De financiering en distributie is in handen van Amazon Studios dat daarmee opnieuw bewijst te geloven in de toekomst van auteurscinema. De film wordt geproduceerd door Plan B, het productiehuis van Brad Pitt, dat recent scoorde met kwaliteitsvolle films (o.a. ‘Moonlight’, ‘The Big Short’, ‘Selma’, ‘Twelve Years A Slave’).De film werd gedraaid op locatie in Los Angeles en San Francisco. Ruben Impens, Felix’ vaste Director of Photography, was samen met monteur Nico Leunen de enige van Felix’ vaste medewerkers die mee de oversteek maakte naar Amerika. Impens draaide ook al de spraakmakende Franse film ‘Grave’ en stond onlangs ook achter de camera tijdens de opnames van ‘Mustang’, een film waarin Matthias Schoenaerts de hoofdrol speelt. Nico Leunen, de partner en vaste monteur van Fien Troch, die eerder in Hollywood met ‘Lost River’ ook al het regiedebuut van Ryan Gosling monteerde, leek aanvankelijk zijn planning niet te kunnen schikken voor ‘Beautiful Boy’, maar hij heeft net als Impens natuurlijk een verleden met Felix Van Groeningen.  Al van ‘Steve + Sky’, de eerste langspeler van de regisseur, werkt het trio samen. Ruben Impens was er zelfs nog iets eerder bij. Hij hanteerde al de camera toen Van Groeningen zijn kortfilm ’50CC’ regisseerde.

Zie ook : 

Bekijk ook

Tatyana Beloy en Tinne Oltmans in ‘Misfit 2’

Er komt een vervolg op de succesvolle Nederlandse film MISFIT. Dit hebben producenten NewBe en Splendid Film …