Home / Nieuws / Festivals / Bekende namen op BREEDBEELD!

Bekende namen op BREEDBEELD!

Van 6 tot 8 november strijkt het Breedbeeld Kortfilmfestival neer in De Studio in Antwerpen, met bekend en nieuwe talent op het programma.

Het festival vertoont meer dan 40 kortfilms, in verschillende blokken. Na elk blok volgt er een Q&A met de cineasten. Tijdens De Nacht van de Jeugdzonde ontvangt Jan Verheyen ook enkele gevestigde namen uit de filmwereld die vroeg werk komen tonen, waaronder Lukas Dhont en Tim Mielants.

Voor de films in competitie is de voornaamste voorwaarde dat ze in eigen beheer zijn gemaakt, dat kan ook binnen een filmopleiding geweest zijn. Zolang ze maar zonder VAF-subsidie, productiehuis of een zender werden geproduceerd. Er zullen winnaars gekozen worden in verschillende categorieën, die ontvangen telkens een cheque van €1000.

Eén van de meest opvallende namen in deze editie is misschien wel Thomas Verijke. Transponder regisseerde en produceerde hij zelf, maar hij maakte ook bij twee andere films in de competitie de beelden: voor hier. van Joy Maurits en Burn out one van Rik Chaubet, met Kevin Janssens en Mathieu Terryn.

Daarnaast is ook o.a. Alex Verhaest niet aan haar proefstuk toe, zij kreeg in september een speciale vermelding voor haar film Nesting op het Brussels Short Film Festival. De topcast van deze film bestaat uit Hélène De Vos, Valentijn DhaenensEls Deceuckelier, Anemone Valcke en Charlotte De Bruyne.

Ontdek hier de andere geselecteerden, het programma van De nacht van de jeugdzonde komt later online.

Naast de vier luiken competitiefilms, nodigde Breedbeeld vijf andere filmorganisaties uit om tijdens het festival een kortfilmprogramma samen te stellen. De vijf partners, Kortfilm.be, Filmmagie, Because we are visual, Ongezien Kort en De Imagerie, doen dit elk vertrekkend vanuit hun eigen visie en werking.

In het kader van de BREEDBEELD film school kan je nu ook inschrijven voor een digitale workshop rond productie, waarin filmmakers hun ervaringen komen delen. Schrijf je daarvoor hier in.

“Een filmfestival is niet enkel een plaats waar films vertoond worden,” zegt Yirka De Brucker, de organisator van het Breedbeeld Kortfilmfestival. “Het is een broeiplaats van ideeën en een plek van creatieve uitwisseling en reflectie. Daarom is het belangrijk om dit ook in deze tijden te blijven doen, om de creativiteit van jonge makers te blijven stimuleren en hun films te bekijken zoals ze bedoeld zijn: op het grote scherm.”

Het Breedbeeld Kortfilmfestival gaat van 6 tot 8 november door in De Studio, bestel hier alvast je tickets. 

Bekijk ook

Film Fest Gent was een rollercoaster!

Van 13 t.e.m. 24 oktober ging Film Fest Gent door, een editie die nog meer …