Bekijk de beste animatiefilms op Sooner!

Anima werkt deze zomer samen met streamingplatform Sooner, om jullie de beste animatiefilms te brengen.

Het Brusselse internationaal animatiefilmfestival Anima heeft op Sooner een collectie samengebracht met enkele must-see klassiekers en speciale Anima-programma’s. Je vindt er niet alleen het Palmares van Anima 2021 en hun kinderprogramma Ministars, maar ook films uit vorige edities van Anima. De films zijn beschikbaar via de verschillende Sooner-abonnementen.

De Anima-collectie bestaat uit tal van steengoede films zoals Josep, Calamity, Shaun het Schaap, Mijn naam is Courgette, J’ai perdu mon corps, La Tortue Rouge, Les Hirondelles de Kaboul en Ce magnifique gâteau!

Ce Magnifique Gâteau! is een Belgische stop-motion animatiefilm van Emma De Swaef en Marc James Roels die zich afspeelt in koloniaal Afrika in de late 19e eeuw. De film vertelt de verhalen van 5 verschillende personages: een verontruste koning, een pygmee op middelbare leeftijd werkend in een luxe hotel, een mislukte zakenman en bakkerszoon op een expeditie met het familiefortuin, een verloren kruier en een jonge deserteur uit het leger. Met de stemmen van o.a. Jan DecleirWim Willaert en Goua Robert Grovogui (Da Yie)

Anima Palmares 2021 bundelt dan weer de kortfilms die in de nationale en internationale competitie bekroond werden op de vorige editie van het festival. Waaronder Easter Eggs van Nicolas Keppens, die de Prijs voor beste Belgische kortfilm won.

De Anima-collectie staat de hele zomer op Sooner, ontdek ze hier. Alle nieuwtjes over Anima vind je op hun website.

Bekijk ook

Opnames gestart voor Noise!

De opnames van Netflix’ nieuwe psychologische thriller Noise zijn gestart. De Belgisch-Nederlandse film is geschreven door …