Bekijk de programmatie van Offscreen Film Festival!

Offscreen Film Festival vindt dit jaar plaats van 8 t.e.m 26 september, bekijk nu de programmatie en bestel je tickets.

Het Offscreen Film Festival is een publieksevenement met bovenlokale en internationale uitstraling dat zich via een sterk geprofileerd programma aanbod richt tot de liefhebbers van niet alledaagse en non-conformistische cinema: B-films, cult, camp- en trashfilms, exploitation en underground cinema. Het festival vindt plaats op vier verschillende locaties in het centrum van Brussel: Cinema Nova, Cinematek en Cinema RITCS.

SHORTSCREEN

Voor het jaarlijkse Shortscreen programma selecteerde Offscreen samen met online magazine Kortfilm.be enkele recente Belgische kortfilms van het stempel ongewoon, bizar, verrassend. Bekijk de selectie hier.

UNDERGODS

Ook de Belgische coproductie Undergods staat op het programma. Jan Bijvoet en Sam Louwyck kregen een rol, de twee speelden al eens een duo in D’Ardennen. Ook Waals acteur Eric Godon, bij ons bekend uit o.a. Het tweede gelaat en De Indringer, mocht meespelen

Undergods is een coproductie van het Belgische productiehuis Velvet Films en kwam tot stand met de steun van het Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie Bruxelles. De wereldpremière vond plaats op het Fantastia International Film Festival in Montreal vorige zomer.

J.G. Ballard meets Beckett in het speelfilmdebuut van Spaans regisseur Chino Moya. Drie door elkaar lopende verhalen schetsen op ingenieuze wijze en met visuele flair een portret van Europese stad  in verval vol brutalistisch betonnen torenflats. Een bevreemdende en zwart komische dystopie die het midden houdt tussen Delicatessen en High Rise.

ABC NIGHT

In het kader van de tentoonstelling in het MIMA rond de voormalige Brusselse seksbioscoop ABC, organiseert Offscreen een ABC Night omtrent en in aanwezigheid van de non-conformistische Franse filmmaker Jean-Pierre Bouyxou. De avond begint met de lancering van het door Cinema Nova uitgegeven boek Superpositions, te verkrijgen in de Microboutiek en waaraan Bouyxou een bijdrage leverde. Dit wordt gevolgd door vertoningen van Belgische kortfilms uit de jaren ’60 en ’70, in aanwezigheid van de regisseurs en hoofdrolspelers.

Het Offscreen Film Festival loopt van 8 t.e.m. 26 september, tickets bestellen kan hier. Undergods met o.a. Jan Bijvoet en Sam Louwyck wordt vertoond op 26 september 2021 om 19u00 en 21u30 in Cinema Nova.

Bekijk ook

Opnames J’aime La Vie gingen van start!

Mathias Sercu schrijft en regisseert eerste langspeelfilm J’aime la vie, een productie van Lunanime, in …