Home / Nieuws / Bekijk ‘Drôle d’Oiseau’ van Anouk Fortunier!

Bekijk ‘Drôle d’Oiseau’ van Anouk Fortunier!

Drôle d’Oiseau is een kortfilm van Anouk Fortunier, over Zoë (Elsa Houben) en haar bipolaire vader Pierre (Tibo Vandenborre). Wanneer zij op school een opstel over het voorbije weekend schrijft en het voor de klas hardop voorleest, vertelt ze over haar vader, zonder hem dit etiket op te plakken. Na school pikt Pierre haar op en gaan ze verder op avontuur, terwijl Zoë een evenwicht probeert te vinden tussen haar vaders dagelijkse strijd en haar eigen levendige fantasie. 

Vorig jaar regisseerde Anouk Fortunier haar langspeelfilmdebuut Mijn Vader Is Een Saucisse, over een vader die zijn droom om acteur te worden alsnog wil verwezenlijken en zijn job bij de bank daarom opzegt, met alle gevolgen van dien. Johan Heldenbergh (De Helaasheid Der Dingen, The Broken Circle Breakdown) en Hilde De Baerdemaeker (Vechtmeisje, Dossier K., Team Spirit 2) spelen de vader en de moeder. Wanneer we de film in de zalen mogen verwachten, valt in deze onzekere tijden moeilijk te voorspellen.
Momenteel bereidt Anouk Fortunier met haar Wildcard die ze van het VAF kreeg opnieuw een kortfilm voor. Talg is het verhaal van Marie, een puber die zich voor alles en iedereen schaamt, en wanhopig haar best doet om niet op te vallen. Wat haar zeker niet helpt, is haar overempathische hippiemoeder die haar onzekerheden probeerde te ‘helen’ met walvisgeluiden. “Talg is een ode aan mijn eigen puberteit begin jaren 2000. Een festijn van Nokia’s, Fluffy webcams, hiphop, zweet, puisten, ongewenste haargroei en obsessieve ego-gedachten,” aldus Anouk Fortunier. “Het scenario is nog niet helemaal klaar, maar we hopen toch dit najaar te kunnen draaien. Tenminste, als de corona-maatregelen het toelaten.”
Daarnaast werkt ze ook aan het scenario van een animatiereeks Billie, een maatschappelijk filosofisch sprookje over een visgraat die ontdekt dat hij anders is dan de andere vissen met hun zilveren vissenhuid, zwierige staarten en prachtige kleuren, en op zoek gaat naar een gepast ‘jasje’ voor zichzelf, in een poging om ‘iemand’ te zijn en ergens bij te horen.

Maar in afwachting kan je je al even onderdompelen in de wondere wereld van Anouk Fortunier met haar kortfilm Drôle d’Oiseau. Daarmee won ze in 2015 de publieksprijs op Film Fest Gent en de prijs voor het beste debuut op Kortfilmfestival Leuven.

Klik op volgende link om de film te bekijken:https://www.dalton.be/kortfilms/video/drôle-doiseau

Bekijk ook

In quarantaine met… Nathalie Teirlinck!

Nathalie Teirlinck regisseerde een drietal kortfilms, Anémone (2006), Juliette (2010) en Venus vs. Me (2010). Daarmee sleepte ze zowel in …