Easter Eggs winnaar op Anima!

Het Anima Festival zit er weer op voor dit jaar, één van de grote winnaars daar was Easter Eggs van Nicolas Keppens.

Easter Eggs van Nicolas Keppens won eerder al de prijs voor beste animatiefilm op het Kortfilmfestival Leuven, afgelopen weekend mocht de film ook de Prijs voor Beste Belgische Kortfilm wegkapen op Anima. Vorige week werd ook bekend gemaakt dat Easter Eggs geselecteerd werd voor de Berlinale Shorts.

Door de coronacrisis kan Anima dit jaar jammer genoeg niet in Flagey doorgaan, maar via het streamingplatform kan je de beste binnen- en buitenlandse animatiefilms bekijken. In de nationale competitie was Nicolas Keppens geselecteerd met Easter Eggs. De maker was er al eens winnaar van de prijs voor de beste Belgische kortfilm Anima 2018 met Wildebeest.

DE PRIJS VOOR BESTE BELGISCHE KORTFILM wordt geschonken door Sabam for Culture en bedraagt 2.500 €.

In 2020 ging zijn korte animatiefilm Easter Eggs in première op het Kortfilmfestival Leuven, waar hij in de Vlaamse animatiecompetitie door het publiek werd uitgekozen als de grote favoriet.

De twee jongens, Jason en Kevin, worden vertolkt door Victor Polster (Girl) en Rik Verheye (Callboys).

De nieuwe kortfilm van Nicolas Keppens zal Beautiful Men heten en gaat deze zomer in productie, met de steun van het VAF en Animal Tank. Op zijn Instagram is daar al een teaser daarvan te zien.

Easter Eggs kan bekeken worden op Best of Kortfilmfestival Leuven 2020 – deel 1 vanaf 26 februari op ZED vanuit je zetel, Cinema bij je thuis, Proximus Pickx en Sooner.

De film is ook geselecteerd voor de Berlinale Shorts, die normaal zou plaats vinden van 11 tot 21 februari, maar nu door corona in twee delen werd opgesplitst. Het industriegedeelte gaat digitaal van 1 tot 5 maart en het publieksgedeelte staat gepland van 9 tot 20 juni.

Bekijk ook

Mijn vader is een saucisse in wereldpremière!

De familiefilm Mijn vader is een saucisse, het speelfilmdebuut van Anouk Fortunier, is geselecteerd voor …